Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: Baltarusija Rusijos iždui brangiai kainuoja

Rusija ir toliau tęsia ekonominę, politinę ir kitokią paramą Baltarusijai, o iki šiol Minskui skirti 6 mlrd. JAV dolerių – didelė našta Rusijos iždui, pareiškė Kremlius.
Minskas, gegužės 9
Minskas, gegužės 9

„Rusija vykdė ir vykdo plačią ekonominę, politinę ir kitokią paramą Baltarusijai, remdamasi ypatingai sąjunginiu mūsų santykių principu“, – teigiama Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos tarnybos pranešime, kuris išplatintas reaguojant į Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pasisakymus per jo spaudos konferenciją penktadienį.

„Iki šios dienos iš viso mūsų Baltarusijos partneriams skirta daugiau kaip 6 mlrd. dolerių paskolų įvairiomis išmokomis. Tai papildoma skolų našta Rusijos Federacijos biudžetui“, – pažymima pranešime.

„Nuo 2011-ųjų iki 2015 metų Baltarusijos partneriai kasmet gaudavo nuo 18 mln. iki 23 mln. tonų neapmuitintos naftos. (...) Per šį laikotarpį į Rusijos iždą dėl to nepateko 22,3 mlrd. dolerių. Visa tai yra ne kas kita kaip tiesioginė ir netiesioginė parama mūsų Sąjunginei valstybei“, – teigiama pranešime.

Kremlius taip pat primena, jog Minskas gavo 2,5 mlrd. dolerių iš Rusijos kontroliuojamo Eurazijos stabilizacijos ir plėtros fondo.

Pranešime pažymima, jog Maskva tikisi visus ekonominius ir verslo pobūdžio nesutarimus su Minsku išspręsti „ramiose ir dalykiškose derybose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius