Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Krepšinio aistruoliai, lažindamiesi už „Žalgirio“ pergalę, statė keturženkles sumas

„Žalgirio“ pergale džiaugiasi ne tik sirgaliai. Kai kurių barų apyvarta sekmadienį išaugo iki 3 kartų. Nors pats krepšinio klubas iškovojęs trečiąją vietą gavo daugiau nei 300 tūkst. eurų, premjeras teigia taip pat ieškosiantis būdų, kaip apdovanoti „Žalgirį“.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkų sutikimas Kaune
Kauno „Žalgirio“ krepšininkų sutikimas Kaune / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stebėti Žalgirio rungtynių su Maskvos CSKA ekipa baruose ir kavinėse rinkosi beveik dvigubai daugiau žmonių nei įprastai sekmadieniais. Panašiai tiek padidėjo ir apyvarta.

„Bent jau tuo metu, kai vyko varžybos, tai įprastai tokiu metu žmonės į miestą ar į barą neina. Čia dėl to, kad yra geri orai. Žmonės labiau rinksis lauko terasą, o ne barą praleisti laiką. Tai, tarkim, šis sekmadienis buvo išskirtinis tuo, kad lauko terasose buvo mažiau žmonių, kur nerodė krepšinio, o barų viduje, kur yra televizoriai, neproporcingai daug“, – pasakojo baro „Piano man“ vadovas Šarūnas Čėsna.

„Sekmadienis nebuvo toks efektyvus, koks buvo penktadienis. Jeigu būtų laimėjęs „Žalgiris“ pusfinalyje, tai, žinoma, sekmadienį barai būtų pilnutėliai, ir būtų toks penktadienio lygio sekmadienis“, – kalbėjo baro „Local Pub“ savininkas Vidmantas Čičelis.

Didesne apyvarta galėjo pasigirti ne tik barai, bet ir lažybininkai. Jų teigimu, nors „Žalgirio“ šansai užimti trečiąją vietą buvo bene 3 kartus mažesni nei varžovų, tai žmonių neatbaidė. Statymai buvo įvairūs – vienose lažybų kontorose „Žalgirio“ pergale dėl trečiosios vietos tikėjo pusė besilažinusių, kitose ir daugiau – du trečdaliai žmonių.

„Žmonės pasiduoda savo komandos palaikymui. Jeigu stebėtume lietuvių statymus, tai už lietuvių komandas visą laiką statoma daugiau, nepriklausomai, koks yra koeficientas ir kurias komandas lažybų kontoros prognozuoja laimėtojomis“, – sakė „Betsafe“ vykdomasis direktorius Justinas Šliažas.

„Buvo tikrai besilažinančių didelėmis sumomis, didžiausios sumos buvo triženklės, gal ir keturženklė viena kita pasitaikė. Laimėjimai, na, atitinkamai galima pridėti dar po vieną nuliuką. Buvo tikrai tikinčių ta pergale nuo pat pradžių, kurie tikėjo ir lažinosi nuo pat sezono pradžios, kad „Žalgiris“ bus čempionas, net ir tokių buvo. Deja, niekas nesilažino, kad „Žalgiris“ užims 3 vietą“, – pasakojo „Olybet“ tinklo vadovas Julius Kalvaitis.

Tačiau ne tik statę už „Žalgirio“ pergalę galėjo džiaugtis pilnesnėmis piniginėmis. Pats klubas už trečiąją vietą gavo 300 tūkst. eurų. Iš viso per Eurolygos sezoną „Žalgiris“ iškovojo kiek daugiau nei milijoną. Tačiau iš valdžios už šią pergalę premijų Kauno krepšinio klubui nenumatyta. Vyriausybė vienkartinių premijų sporto klubams neteikia jau kurį laiką.

„Yra vienas įsipareigojimas Vyriausybės neįvykdytas nuo 1999 metų, kada „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą, buvo skirta beveik 2 mln. litų premija, ir jinai prasidėjus krizei nebuvo išmokėta. Tai kadangi ši Vyriausybė moka kompensacijas ir skolas iš ankstesnių, tai mes žiūrėsime, kodėl tas įsipareigojimas buvo neišmokėtas. Jeigu jis yra aktualus, tai ieškosime būdų, kaip skolą grąžinti“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak verslininkų, artėjantis futbolo čempionatas taip pat turėtų kilstelėti apyvartas, tačiau kiek tiksliai, pasakyti sunku.

VIDEO: Pergalę parvežę žalgiriečiai audringai sutikti Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius