-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriptovaliutų bumas: kodėl visi kalba apie „Ripple“

Pastarosiomis savaitėmis kriptovaliutos „Ripple“ vertė pakilo ir dabar tai yra antra pagal vertę kriptovaliuta po bitkoino, pasakoja CNN.
„Ripple“
22712603_162643224320017_393047820676772351_o / „Ripple News“ feisbuko paskyros nuotr.

Dabar „Ripple“ yra verta 2,6 dolerio, jo rinkoje yra už daugiau nei 100 mlrd. dolerių, skaičiuoja „Coinmarketcap“. Pernai gruodžio pradžioje vienas „Ripple“ tekainavo 25 centus.

Net valiutai smarkiai ir pabrangus, ji vis dar žymiai pigesnė nei bitkoinas. Po sumaišties pilno gruodžio bitkoinas antradienio vakarą buvo vertas 15 tūkst. dolerių, o jo rinkoje buvo už daugiau nei 250 mlrd. dolerių.

„Ripple“ buvo sukurtas 2012 metais, kad palengvintų globalias finansines perlaidas. Valiuta skiriasi nuo kitų ir sąsajomis su tradiciniais bankais. Tarp įmonių, kurios naudojasi „Ripple“, yra ir „Santander“, „Bank of America“ ir UBS.

„Ripple“ išskirtinumas yra tas, kad ją kontroliuoja tik viena kompanija – San Fransiske įsikūrusi „Ripple“. Teigiama, kad buvę ir esami įmonės vadovai dėl valiutos bumo tampa kriptovaliutų milijardieriais.

„Ripple“ buvo sukurtas 2012 metais, kad palengvintų globalias finansines perlaidas. Valiuta skiriasi nuo kitų ir sąsajomis su tradiciniais bankais. Tarp įmonių, kurios naudojasi „Ripple“, yra ir „Santander“, „Bank of America“ ir UBS.

Pastarosiomis savaitėmis finansinių paslaugų kompanijos Japonijoje ir Pietų Korėjoje pradėjo naudoti „Ripple“ technologiją ir taip pakėlė šios kriptovaliutos kainą.

Investicijų bendrovės „Blockchain Momentum“ eksperto Stepheno Powagos teigimu, „Ripple“ ir kai kurios kitos kriptovaliutų technologijos taiko gana mažus mokesčius pervedimams, todėl ir yra populiarios, žmonėms ieškant alternatyvų bitkoinams.

Tačiau, priešingai nei bitkoinas, „Ripple“ nėra sukuriamas, „kasamas“ kitų vartotojų. Šią kriptovaliutą kontroliuoja kompanija. „Ripple“ įmonė per mėnesį gali išleisti iki milijardo monetų, kurios, prognozuoja S.Powaga, gali persotinti rinką.

„Tai kelia tam tikrą nerimą, nes, įmonei pasirinkus leisti kriptovaliutą taip greitai, kaip tik gali, per kiek daugiau nei ketverius metus „Ripple“ pasiūla gali padvigubėti“, – sakė analitikas. Tai galėtų padaryti spaudimą kainai.

„Nesu tikras, kad nauji rinkos dalyviai iki galo įvertina infliacijos potencialą“, – pridūrė analitikas.

Tarptautiniai bitkoino pervedimai užtrunka valandas, tradiciniai bankiniai pervedimai gali trukti kelias dienas, o „Ripple“ – vos kelias sekundes, tvirtina kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius