-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriptovaliutų „kasėjai“ sulaukė FNTT dėmesio – pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kriptovaliutų žetonus išplatinusio projekto „Miner One“ veiklos. Vienam asmeniui pareikšti įtarimai. Šio projekto vadovas – verslininkas Pranas Slušnys.
Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (toliau – FNTT) atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl ICO projekto „Miner One“, pagal požymius nusikaltimo, nustatyto Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse dėl didelės vertės sukčiavimo“, – teigiama FNTT komentare.

Pastarosiomis dienomis FNTT tyrėjai atliko ikiteisminiame tyrime būtinus procesinius veiksmus. Vienam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl didelės vertės sukčiavimo.

„Miner One“ savo internetinėje svetainėje pristato kaip „pelningiausią“ kriptovaliutų kasimo veiklą vykdanti įmonė.

P.Slušnys šiuo metu yra kriptovaliutų startuolio „Miner One“ direktorius: tai nurodoma ir „Miner One“ svetainėje, ir paties P.Slušnio „LinkedIn“ paskyroje.

Pernai „Miner One“ platino kriptografinius žetonus investuotojams, žadėdama sukurti kriptovaliutų kasimo sistemą, kuri investuotojams garantuotas pasyvias pajamas. Buvo skelbiama, kad investuotojams kas mėnesį sugrįš iki 13% MIO žetonų įsigijimui išleistų pinigų.

„Miner One“ pernai iki gegužės 18 d. išplatino savo žetonų už 8213 eterio kriptovaliutos vienetų – tuo metu tai atitiko maždaug 5 mln. eurų vertę.

„Miner One“ nuotr./„Miner One“ interneto svetainė
„Miner One“ nuotr./„Miner One“ interneto svetainė

„Baltojoje knygoje“ buvo žadama, kad į kriptovaliutų kasimo įrangą bus investuojama 92 proc. pritrauktų lėšų, dar 5 proc. – programinei įrangai, o likę 3 proc. –administracinėms išlaidoms. „Iškastu“ pelnu buvo žadama pažadėta dalytis su žetonų turėtojais – jiems tektų 77 proc. pelno, o likusi dalis būtų reinvestuojama į naują įrangą.

Tačiau šiuo metu pirkę žetonus patiria didelių nuostolių. Išplatinta 16,7 milijono žetonų, jų kaina šiuo metu tesiekia apie 2,7 euro cento, rodo biržos latoken.com duomenys bendra jų vertė sudarytų apie 450 tūkst. eurų.

Anksčiau verslininkas P.Slušnys buvo sulaukęs dėmesio dėl pigių skrydžių pirkėjų skundų, kad jo įmonės kontroliuojamos internetinės svetainės galimai apgaulingai nurodo skrydžių kainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius