-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritus pelnui, „Deutsche Bank“ imasi investicinės bankininkystės verslo reformos

Kritus pelnui, „Deutsche Bank“, didžiausias Vokietijos komercinis bankas, ketina imtis verslo ir investicinės bankininkystės padalinio reformos.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bankas pranešė, kad jo grynasis pelnas pirmąjį ketvirtį krito 79 proc. – nuo 575 mln. eurų tuo pat laikotarpiu pernai iki 120 mln. eurų.

Ikimokestinis pelnas sumažėjo 51 proc. iki 432 mln. eurų, o įplaukos smuko 5 proc. iki 6,98 mln. eurų.

Investicinės bankininkystės padalinio įplaukos sumažėjo 13 proc. iki 3,858 mlrd. eurų. Pajamos iš operacijų su obligacijomis smuko nuo 2,27 mlrd. iki 1,91 mlrd. eurų, o iš operacijų su akcijomis – nuo 687 mln. iki 543 mln. eurų.

Mažmeninės ir privačios bankininkystės segmente įplaukos sumenko iki 2,64 mlrd. eurų. Įplaukos iš turto valdymo sumažėjo nuo 607 mln. iki 545 mln. eurų.

„Turime elgtis ryžtingai ir pakoreguoti savo strategiją. Negalima delsti, nes dabartinė grąža mūsų akcininkams yra nepriimtina“, – pareiškė naujasis banko vadovas Christianas Sewingas.

Visų pirma bus imtasi pagrindinio verslo ir investicinės bankininkystės padalinio reformos.

„Deutsche Bank“ pranešė, kad šis padalinys „savo veikloje daugiausia dėmesio ir išteklių skirs savo Europos ir tarptautiniams klientams bei jiems aktualiausiems produktams, tuo tarpu paslaugų teikimo kituose regionuose mastas bus sumažintas“.

Taip pat bus sumažintas prekybos obligacijomis ir kitais finansų rinkos produktais mastas Jungtinėse Valstijose ir bus siekiama „patrauklesnės grąžos“, kuri siūloma Europoje.

Po peržiūros gali būti sumažintas ir prekybos akcijomis mastas.

Ch. Sewingas taip pat įspėjo, jog bus imtasi „skausmingo, bet, deja, neišvengiamo“ etatų mažinimo, nes norima „užtikrinti ilgalaikį mūsų banko konkurencingumą“.

Nuo metų pradžios „Deutsche Bank“ kapitalizacija sumažėjo 27 proc. iki 25,17 mlrd. eurų. Banko akcijos pinga ir ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius