-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės pranašas Rogoffas: pasaulio ekonomika nukentės dėl valstybių nemokumo

Per ateinančius keletą metų pasaulio ekonomika nukentės dėl valstybių įsipareigojimų nevykdymo, teigia buvęs Tarptautinio valiutos fondo vyriausiasis ekonomistas, šiuo metu Harvardo universiteto profesorius Kenas Rogoffas, nuspėjęs pasaulinę bankų krizę.
Kennethas Rogoffas
Kennethas Rogoffas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ekonomika

Pasak K.Rogoffo, praėjus keletui metų po bankų krizės dažnai matome valstybių nemokumo atvejų. Profesorius prognozuoja, kad taip nutiks ir šį kartą.

Tokijuje vykusioje konferencijoje K.Rogoffas kalbėjo, kad labai sunku pasakyti tikslų laiką, bet užtikrino, kad tai įvyks. Daugelis šalių visame pasaulyje bus priverstos sumažinti išlaidas, kai investuotojai pareikalaus didesnių palūkanų normų už skolinamus pinigus.

„Valstybių nemokumas laikomas viena didžiausių grėsmių pasaulio ekonomikai šiais metais, o šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas Graikijai, išaugus palūkanų normai didelių rūpesčių turės ir Portugalija", – teigė K.Rogoffas.

Pasak K.Rogoffo, turtingose valstybėse – Vokietijoje, JAV ir galbūt Japonijoje – augimas sulėtės ir, kai jas prispaus palūkanų normų problemos, šios šalys susiverš diržus ir su jomis susitvarkys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius