-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 14 /09:20

Krizės priežasčių tyrime netikėtas posūkis – S.Jakeliūnas neatvyko apklausti V.Doveikos

Biudžeto ir finansų parlamentinio tyrimo komisija, kuriai pirmininkauja Stasys Jakeliūnas, neišklausė SEB banko atstovo, nes į posėdį neatvyko pats pirmininkas, su juo susisiekti nepavyko. Nors komitetas turėjo kvorumą, nubalsuota apklausos be S.Jakeliūno nevykdyti. Vėliau ekonomistą Gitaną Nausėdą komitetas apklausė.
Stasys Jakeliūnas
Stasys Jakeliūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį Seimo komisijos nariai turėjo apklausti SEB grupės Baltijos tarnybos, apimančios Lietuvą, Latviją ir Estiją, mažmeninės bankininkystės vadovą Virginijų Doveiką.

Tačiau komisijos posėdyje nepasirodė pats pirmininkas Stasys Jakeliūnas. Nors komisijoje buvo kvorumas ir pagal statutą posėdį galėjo vesti pavaduotojas Kęstutis Glaveckas, balsavimo metu komisijos nariai nepalaikė tokio sprendimo: už balsavo 3, o prieš – 4.

„Nėra taip buvę“, – prieš svečius teisinosi Vytautas Kamblevičius.

„Mūsų nebūna, bet pirmininkas būna“, – stebėjosi Andrius Palionis.

Sekretoriatas bandė pirmininkui prisiskambinti, bet susisiekti su S.Jakeliūnu nepavyko.

Kandidatą į prezidentus Gitaną Nausėdą, kuris 2000–2018 m. buvo SEB banko vyriausiasis ekonomistas, šiuo metu – asocijuotas profesorius Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje, komitetas apklausė laiku, S.Jakeliūnas prisijungė pavėlavęs.

Prieš savaitę krizės priežasčių tyrime liudijo „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, kuris vertino, kad Lietuva krizės metu „ne krito į duobę, o iškrito iš medžio“. Tyrime dar anksčiau Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas vertino, kad ne bankai sukėlė praėjusią krizę, tačiau jie ją pagilino.

Seimo komitete dėl krizės priežasčių jau apklausti buvęs premjeras Gediminas Kirkilas, ekonomistė Margarita Starkevičiūtė, buvęs Finansų ministras Rimantas Šadžius bei kiti ministerijos bei Lietuvos banko pareigūnai.

VIDEO: 2018-11-14 Biudžeto ir finansų parlamentinio tyrimo komisija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius