Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21 /14:51

Krymą atplėšusi Rusija dar reikalauja, kad Ukraina sumokėtų 11 mlrd. dolerių

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas penktadienį pareikalavo Ukrainos grąžinti 11 mlrd. dolerių, kuriuos, pasak jo, Kijevas sutaupė iš gamtinių dujų kainų sumažinimo mainais į Rusijos karinės bazės buvimą Kryme. Rusija jau aneksavo Krymą, todėl mokėti nuomos Ukrainai nebereikia.
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, jog visiškai teisėta iškelti klausimą dėl šios sumos išreikalavimo iš Ukrainos biudžeto, ir tai galima daryti teismo keliu, remiantis denonsuoto susitarimo normomis“, – Rusijos Federacijos Saugumo tarybos posėdyje, kreipdamasis į prezidentą Vladimirą Putiną, sakė vyriausybės vadovas.

„Tai, be abejo, kietos priemonės, bet, kita vertus, nėra dokumento, tačiau yra mūsų atliktas mokėjimas. Ir mūsų Ukrainos partneriai privalo suprasti, kad taip paprastai už nieką nemokama“, – pabrėžė D.Medvedevas.

2010 metų balandį Charkove Rusijos ir Ukrainos prezidentai pasirašė susitarimą, pagal kurį Ukraina 25-eriems metams pratęsė sutartį dėl Rusijos Juodosios jūros laivyno bazės Sevastopolyje nuomos, kuri turėjo baigtis 2017 metais. Pagal sutartį Maskva už nuomą moka 100 mln. JAV dolerių per metus, ir ši suma išskaičiuojama iš Ukrainos skolų Rusijai už dujas. Rusijajau paskelbė, kad nuolaidos už dujas Ukrainai jau baigėsi – teks mokėti visą kainą.

Rusija aneksavo Krymą, atplėšė jį nuo Ukrainos ir įtraukė į savo sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius