-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kubilius prašo paaiškinti degalų kainas

Premjeras Andrius Kubilius pavedė Ūkio ministerijai ir Konkurencijos tarybai išnagrinėti bei pateikti paaiškinimus, kokie veiksniai ir kiek lemia, kad Lietuvoje ir gretimose valstybėse skiriasi degalų mažmeninės kainos, nors akcizai panašūs.
Premjeras A.Kubilius partijos tarybos posėdyje
Premjeras A.Kubilius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Latvijai nuo šių metų vasario 1 d. padidinus dyzeliniams degalams taikomą akcizų tarifą iki 330 eurų už 1000 litrų, Lietuvoje nuo šių metų sausio 1 dienos įsigalioję dyzelinių degalų akcizo tarifai yra iš esmės tokie patys kaip valstybėse kaimynėse, teigiama Vyriausybės pranešime.

„Lietuvoje nustatyti dyzelinių degalų akcizo tarifai yra panašūs kaip Latvijoje, Lenkijoje bei Estijoje, o benzino akcizo tarifas taip pat buvo mažesnis nei Lenkijoje. Mažmeninės dyzelinių degalų kainos skirtumus su Lenkija daugiausia lemia ženklūs Lenkijos valiutos kurso pokyčiai ir kiti faktoriai, nesusiję su akcizų politika“, – teigė A.Kubilius.

Ministras pirmininkas A.Kubilius pavedė Ūkio ministerijai ir Konkurencijos tarybai išnagrinėti bei pateikti paaiškinimus, kokie faktoriai ir kokia tiksliai apimtimi lemia, kad akcizų tarifams esant panašiems skiriasi degalų mažmeninės kainos.

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dyzeliniams degalams taikomas akcizas yra apie 330 eurų už 1000 litrų, o Lenkijoje praeitų metų gruodžio 1 d. dyzelinių degalų akcizas, taikomas priklausomai nuo sieringumo, buvo nuo apie 304 iki 339 eurų už 1000 litrų.

Benzinui taikomas akcizo tarifas Lenkijoje praeitų metų gruodžio 1 d. siekė 439 eurus, o Lietuvoje jis buvo nustatytas mažesnis ir yra 434 eurų už 1000 litrų.

Degalų akcizo tarifai Lenkijoje nuo praėjusių metų gruodžio 1 d. nebuvo keičiami.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius