Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03 /18:09

Kur ir ko galima įsigyti saugotis nuo COVID-19: prekybininkai viliasi kitą savaitę pasiūlyti vienkartinių kaukių

Nei vienas prekybos tinklas ar vaistinė šiuo metu pirkėjams dar negali pasiūlyti įsigyti respiratorių, vienkartinių kaukių. Netgi vienkartinės pirštinės – deficitas. Ribotais kiekiais pardavinėjamos daugkartinės siūtos kaukės, taip pat dezinfekcinis skystis. 15min vienoje vietoje pateikia informaciją, kur ir kokių apsaugos priemonių galima įsigyti.
Apsaugos priemonės
Apsaugos priemonės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Maxima“: tik dezinfekcinis skystis ir daugkartinės kaukės

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maxima“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maxima“

„Medicininių kaukių ir respiratorių šiuo metu prekyboje neturime. Tačiau nuo penktadienio pradėsime prekybą tiekėjo „Utenos trikotažas“ daugkartinio naudojimo kaukėmis. Šių kaukių pardavimų kiekius ribosime remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijomis“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Anot jos, prekybos tinklo prioritetas – vienkartinėmis kaukėmis aprūpinti savo darbuotojus.

„Ir toliau intensyviai visame pasaulyje ieškome, kur galėtume įsigyti didesnį kiekį šių prekių, kad užtikrintume darbuotojų saugumą bei patenkintume pirkėjų poreikį“, – paaiškino E.Dapkienė.

Dezinfekcinio skysčio yra daugumoje „Maximos“ parduotuvių, jo parūpina vis daugiau tiekėjų.

„Iki“: tik dezinfekcinis skystis

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Iki“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Iki“

„Iki“ medicininėmis kaukėmis, respiratoriais kol kas neprekiauja, parduotuvėse parduodamas dezinfekcinis rankų skystis, net ir šios prekės vis dar jaučiamas trūkumas, informavo „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė. Produkcija yra išskirstoma per visas tinklo parduotuves.

Artimiausiu metu „Iki“ ketina pasiūlyti įsigyti dezinfekcinio skysčio internetu.

„Rimi“: tik dezinfekcinis skystis

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Rimi“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Rimi“

Parduotuvėse „Rimi“ taip pat nereikėtų ieškoti vienkartinių veido kaukių ar respiratorių, tik dezinfekcinio skysčio, ribojant pardavimus po 2 vnt. „Rimi“ patikina daranti viską, kad galėtų pasiūlyti ir kitų priemonių.

„Tiekėjas, iš kurio iki šiol įsigydavome veido kaukes, jų atsargų nebeturi. Šiuo metu baigėme tartis dėl šių prekių su nauju tiekėju bei dirbame ieškodami kitų galimybių, kad pirkėjams jas galėtume pasiūlyti greičiau“, – sako „Rimi Lietuva“ komercijos skyriaus vadovė Ieva Gindrėnė.

„Norfa“ geriausiu atveju vienkartinių kaukių sulauktų kitos savaitės pabaigoje

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Norfa“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Norfa“

„Nei kaukių, nei respiratorių nėra, geriausiu atveju jie būtų kitos savaitės pabaigoje, šiaip jie yra užsakyti, bet yra problemos su transportavimu. Kinijoje didžiulės eilės. Yra užsakyta, kad lėktuvas iš Kinijos atskristų, reikia laukti dvi savaites. Nors užsakyta, sumokėta, dabar laukiame savo eilės, kada pasirodys“, – paaiškino prekybos tinklo „Norfa“ atstovas Darius Ryliškis.

O dezinfekcinio skysčio yra visose „Norfos“ parduotuvėse, talpomis nuo 100 ml.

„Didžiausia problema yra su pirštinėmis, neaišku ką daryti. Jų nėra, ir viskas“, – sako D.Ryliškis.

Apie gautas prekes „Norfa“ pirkėjus informuos internetu.

„Lidl“: tik dezinfekcinis skystis

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilnius per karantiną
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilnius per karantiną

Dezinfekcinio skysčio galima įsigyti visose „Lidl“ tinklo parduotuvėse, tačiau jis yra labai greitai išperkamas. O apsauginėmis medicininėmis kaukėmis ir respiratoriais tinklas neprekiauja, informavo „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

„Apsauginėmis medicininėmis kaukėmis ir respiratoriais mūsų tinklas neprekiauja. Stengiamės užtikrinti šio skysčio poreikį, todėl bendradarbiaujame ne su vienu Lietuvos gamintoju, kad galėtume šią pirkėjų paklausą patenkinti“, – teigė ji.

„Narvesen“, „Lietuvos spauda“: kitos savaitės pabaigoje viliasi turėti medicininių kaukių

Narvesen iliustr./„Narvesen“ logo
Narvesen iliustr./„Narvesen“ logo

UAB „Reitan Convenience Lietuva“, valdanti prekinius ženklus „Narvesen“, „Lietuvos spauda“ ir „Caffeine“, planuoja pradėti prekybą medicininėmis bei medžiaginėmis kaukėmis ir dezinfekciniu skysčiu, vis tik negali įvardyti konkrečios datos dėl sutrikusio pristatymo.

Dedama daug pastangų, kad preliminariai kitos savaitės pabaigoje pirkėjai galėtų įsigyti:

  • Medicinines kaukes ir dezinfekcinį skystį „Narvesen“ ir „Lietuvos spaudos“ prekybos vietose;
  • Medžiagines apsaugines kaukes – „Caffeine“ kavinėse, kurios šiuo laikotarpiu kavą parduoda tik išsinešti.

Įmonė atkreipia dėmesį, kad dalis prekybos vietų nedirba karantino metu – dėl darbo laiko reikėtų pasitikslinti interneto svetainėse ir feisbuke. Čia įmonė informuos, kada turės prekyboje minėtų apsaugos priemonių.

„Eurovaistinė“ jau turi kaukių

Vienas didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje „Eurovaistinė“ penktadienį gavo apie 100 tūkst. vienkartinių kaukių, o kitą savaitę jų vaistinėse bus kelis kartus daugiau. Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, naujoji kaukių siunta penktadienį paskirstyta į didžiąsias tinklo vaistines.

„Siuntėme ne į visas vaistines, kad būtų pardavinėjami didesni kiekiai. Tą 100 tūkst. kaukių paskirstėme į 50 didžiųjų vaistinių, o nuo kitos savaitės antradienio vaistines turėtų pasiekti gerokai didesni kiekiai“, – BNS sakė L.Bielskė.

Iki šiol visą šią savaitę „Eurovaistinėse“ kaukių tebuvo tik 2-3 tūkst. Vis dėlto L.Bielskė pabrėžė, kad net ir patiekus daug kaukių, viso poreikio patenkinti neįmanoma.

L.Bielskės teigimu, vienos vienkartinės kaukės kaina „Eurovaistinėse“ siekia vieną eurą.

„BENU“ vaistinės: turi daugkartinių kaukių, vienkartinių pirštinių

Vaistinė
Vaistinė

„Vaistinėse jau turime daugkartines kaukes ir vienkartines pirštines. Nors ir sunku prognozuoti šių priemonių poreikį, tikimės išlaikyti pastovų tiekimą į vaistines“, – informuoja „BENU vaistinių rinkodaros ir komunikacijos vadovas Mindaugas Urbas.

Vaistinėse taip pat yra dezinfekcinio skysčio.

„Camelia“ vaistinės: yra daugkartinių kaukių, kada pasieks vienkartinės – neaišku

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Camelia“ vaistinė Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Camelia“ vaistinė Vilniuje

UAB „Nemuno vaistinė“, valdanti vaistinių tinklą „Camelia“, šiuo metu prekiauja medžiaginėmis daugkartinėmis kaukėmis – kasdien jų gauna po 1000 vienetų.

„Esame užsisakę didelį kiekį vienkartinių medicininių kaukių, tiek pirštinių, respiratorių, jos turėtų pasiekti mūsų vaistines artimiausiu metu, tačiau pasakyti, kada tiksliai priemonės pasieks „Camelia“ vaistines, negalime, nes šiuo metu situacija pasaulyje itin sudėtinga“, – sako UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Vaistinėse galima įsigyti dezinfekcinio skysčio.

„Gintarinė vaistinė“, jei turi kaukių, informuoja feisbuke

„Gintarinėje vaistinėje“ pirkėjai gali atrasti dezinfekcinio skysčio, o medicininių vienkartinių kaukių – jei labai pasisektų.

„Šiuo metu tiek fizinėse vaistinėse, tiek e. parduotuvėje mes turime tik daugkartinių kaukių, kurių mes esame gavę iš „Utenos trikotažo“, – sako „Gintarinės vaistinės“ atstovas Džeraldas Kauneckas.

Anot jo, pardavėjai yra visiškai priklausomi nuo tiekėjų, o šiuo metu neįmanoma prognozuoti, kada ir kokia apimtimi bus įgyvendinti pateikti užsakymai. Šis tinklas, kai turi vienkartinių kaukių, informuoja feisbuke, pirmiausia jų siūloma įsigyti internetu.

„Esame visiškai priklausomi nuo tiekėjų, o konkurencija, kas vyksta Europoje ir kitur pasaulyje, – čia tikrasis laukinis kapitalizmas“, – sako D.Kauneckas.

Respiratoriais vaistinėse kol kas neplanuojama prekiauti.

„Norint jų gauti, tektų bendrauti su „juodąja rinka“, kurioje piktnaudžiaujama kainomis“, – atsiduso vaistinių atstovas.

„Pigu.lt“ medicininių kaukių neturi – jei ir atveža, išperka per kelias valandas

Pigu.lt nuotr./Prekės pakraunamos į mobilaus punkto sunkvežimį „Pigu.lt“ sandėlyje
Pigu.lt nuotr./Prekės pakraunamos į mobilaus punkto sunkvežimį „Pigu.lt“ sandėlyje

Šiuo metu pigu.lt e.parduotuvėje galima įsigyti dezinfekantų, dezinfekcinių skysčių, pirštinių, apsauginių akinių ir kitų sveikatos apsaugos priemonių, informuoja „Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė.

„Medicininių kaukių neturime, prekiaujame įvairiomis kitomis apsauginėmis kaukėmis. Taip pat ir respiratorių paskutinius vienetus pardavėme. Tačiau internetinės prekybos vienas iš privalumų yra tas, kad bet kuriuo momentu medicininių kaukių, respiratorių ar kitų prekių gali atsirasti mūsų asortimente“, – sako R.Strazdauskaitė.

Į e. parduotuvę patenka ir maži kiekiai prekių, nes situacija rinkoje sudėtinga, yra tam tikrų prekių trūkumas, kainos išaugusios.

Visas apsaugos priemones galima rasti paspaudus šią nuorodą.

„Kartais įsigyjame 15 vienetų kaukių dėžių, ir jas nuperka per kelias valandas. Tad tiksliai įsipareigoti negalėsime. Informacija, kiekiai, kainos – viskas nuolat ir greitai keičiasi“, – sakė R.Strazdauskaitė.

„Varle.lt“ siūlo situaciją sekti kasdien: būna, bet greit išperka

Internetinėje parduotuvėje varle.lt kasdien galima atrasti nedidelius kiekius apsaugos priemonių, kurie iškart būna ir išperkami.

„Tai, ką siūlome iš kaukių, dezinfekcinio skysčio, pirštinių ir kitų priemonių galite rasti mūsų puslapyje. Praktiškai kasdien gauname naujas prekes, kasdien daugybė išsiparduodama, nes paklausa tikrai didelė, todėl sakyti, kad šiandien konkrečią kaukę ar kitą prekę galite rasti netikslu, nes kol išpublikuosite straipsnį, gali tos konkrečios prekės paprasčiausiai nelikti“, – teigia Varle.lt Komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič.

Anot jos, tituliniame parduotuvės svetainės puslapyje yra išskirta juosta, kurioje sudėtos prekyboje esančios prekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius