-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriama bendra paramos verslui sistema

Penktadienį Ūkio ministerijoje rengiamas savivaldybių ir verslo informacijos centrų atstovų pasitarimas, kuriame ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis pristatys Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA), verslo informacijos centrų (VIC) ir verslo inkubatorių (VI) sistemos pertvarkymo ir įstaigos „Eksportuojančioji Lietuva“ veiklos projektą.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Verslas

Šiuo metu Lietuvoje paramos verslui, investicijų ir eksporto skatinimo sritis kuruoja nemažai organizacijų: veikia 42 verslo informaciniai centrai, 6 verslo inkubatoriai, 2 regioninės verslo plėtros agentūros ir LEPA. Pasak ūkio viceministro A. Burkovskio, siekdama sukurti vieną ir pagal aiškius kriterijus veikiančią paramos verslui sistemą, Ūkio ministerija parengė šių institucijų reorganizacijos planą.

Numatoma, kad po reorganizacijos bus keturios viešosios įstaigos: „Eksportuojančioji Lietuva“, „Investuok Lietuvoje“, Inovacijų agentūra ir Turizmo departamentas, kurios glaudžiai bendradarbiaus tarpusavyje ir galės paremti projektus nuo technologinės ar verslo idėjos gimimo iki ugdymo ir eksporto rėmimo.

„Šis pertvarkymas užtikrins ženklesnę finansinę verslo paramą, ypač infrastruktūros kūrimui, konsultacinei veiklai ir konkurencingumo didinimui. Be to, nauja struktūra leistų kryptingai panaudoti valstybės biudžeto lėšas, Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą ir žmogiškuosius išteklius“, – sako viceministras.

Reorganizuojant LEPA, didžiąją dalį darbuotojų numatoma perkelti į naują įmonę „Eksportuojančioji Lietuva“, jos dalimi taps ir verslo informacinių centrų, verslo inkubatorių ir regioninių verslo plėtros agentūrų tinklas. Po reorganizacijos jų atstovai veiks visose šalies savivaldybėse. Savarankiškas liks tik Neįgaliųjų verslo informacijos centras.

„Eksportuojančiosios Lietuvos“ centras bus Vilniuje, o regioninės atstovybės įsikurs, planuojama, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Tauragėje ir Utenoje. Čia veiks verslo konsultavimo, ugdymo ir kompetencijos centrai, verslo inkubatoriai, bus teikiamos finansinės ir teisinės konsultacijos, taip pat bus įsikūrusi ir verslo ombudsmeno institucija.

„Naujoji įmonė taps pagrindiniu įrankiu nuo pat verslo auginimo iki eksporto skatinimo, ji teiks pagalbą tiek steigiant įmonę, tiek jai augant iki eksportuojančiosios statuso, teiks konsultacijas, teisinę pagalbą, paskolas ir kitas paslaugas“, – sako A. Burkovskis.

Numatoma, kad 2010 m. „Eksportuojančiosios Lietuvos“ biudžetas bus apie 4,6 mln. Lt ir dar 8,5 mln. bus skirta paramai projektams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius