Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvietimai gauti ES paramą – rudenį

Europos Sąjungos (ES) parama naujuoju finansiniu laikotarpiu pasižymės tuo, kad pagal verslo priemones bus remiamos tik smulkios ir vidutines įmonės. Daugelis kvietimu pagal priemones „Naujos galimybes“, „Procesas“, „Regio-Invest LT+“ ir kitas bus paskelbti jau rudenį, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
ES vėliava
ES vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ūkio viceministras Marius Skarupskas skaičiuoja, kad per 2014-2020 metų finansinį periodą Ūkio ministerija administruos daugiau kaip 3,5 mlrd. litų. Planuojama daugiausia lėšų skirti priemonėms, susijusioms su moksliniais tyrimais ir technologine plėtra -1,26 mlrd. litų ir smulkiojo bei vidutinio verslo konkurencingumui didinti -1,8 mlrd. litų.

Prognozuojama, kad moksliniams tyrimams skirtos paramos intensyvumas, priklausomai, ar įmonė maža, ar vidutinė, gali siekti iki 85 procentų. Eksportui skatinti pagal priemonę „Naujos galimybės“ bus galima tikėtis iki 50 proc. paramos. O investicijoms į regionus pagal priemonę „Regio Invest LT+“ subsidijuojama 25 proc. projekto, tačiau šią paramą galima didinti iki 35 proc. ar 45 proc., jei įmonė vidutinė ar labai maža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius