Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvietimas dėl paramos verslui kaime gauti pranoko organizatorių lūkesčius

Kvietimas dėl paramos verslui kaime gauti pranoko organizatorių lūkesčius – per pusantro mėnesio buvo pateikta daugiau kaip 160 paraiškų, rašo „Verslo žinios“.
Temos: 1 Verslas

„Mus džiugina, kad pagaliau pajudėjo verslo kūrimo kaime parama, manome, kad ateinančiais metais norinčiųjų gauti paramą bus dar daugiau. Iki šiol provincijos žmonės domėjosi tik žemės ūkiu“, – sakė žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius.

Jo teigimu, nepasitvirtino baimės, jog beveik visos paramos sieks biodujas gaminti nusiteikę verslininkai. Tokių projektų buvo tik keletas. Viceministro žiniomis, dominuoja norintieji užsiimti medžio apdirbimu – šio sektoriaus paraiškos sudaro 20 proc. visos sumos.

„Mums kelia abejonių, ar Žemės ūkio ministerija be Ūkio ir Energetikos ministerijų pagalbos sugebės tinkamai įvertinti projektus, dalis paraiškų bus atmesta kaip negyvybingos. Taip jau atsitiko su parama alternatyviai energetikai“, – teigė Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas.

Jo nuomone, paraiškų kiekį padidino tai, jog pirmą kartą buvo leista prašyti paramos mažmeninei prekybai.

D.Arlauskas savo poziciją argumentuoja tuo, kad, pavyzdžiui, vertindamas kelerių metų kaimo turizmo skatinimą ir paramą šiai sričiai šią vasarą žemės ūkio ministras oficialiai pranešė, kad kaimo turizmas, toks, koks yra dabar, neturi ateities.

„Rezultatą davė tai, kad reklamavome galimybę gauti paramą, padidinome jos intensyvumą iki 65 procentų“, – teigė M.Kuklierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius