-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvietimo į vestuves kaina: 6 svetimose vestuvėse šoksiantis Mantas tikisi sutilpti į 2 tūkst. eurų

Brangios ne tik savos, bet ir svetimos vestuvės. Jeigu jums skauda galvą dėl vienerių vestuvių vasarą, kurioms teks išleisti pinigų, tai ką jau kalbėti Mantui Mališauskui, kuris vestuvėse šoks kas antrą savaitgalį. 6 kvietimų sulaukęs vyras tikisi kažkaip tilpti į 2 tūkst. eurų.
Mantas Mališauskas su žmona
Mantas Mališauskas su žmona / Asmeninio archyvo nuotr.

Vasara – vestuvių metas. Kone kiekvienas mūsų yra gavęs bent vieną pakvietimą į draugų ar artimųjų šventę. Suknelė, batai, kostiumas, įvairūs aksesuarai, vestuvių dovana ar vokas su pinigais, kartais kelionė į toliau nuo namų vyksiančias vestuves nemenkai paplonina piniginę. Mantas Mališauskas, ko gero, gali pretenduoti į rekordą – taip dažnai kaip jis šią vasarą vestuvėse lankysis nebent vestuvių muzikantai ar vedėjai.

Vasarą vyro laukia 6 vestuvės (iš viso šiais metais – 7). Vestuves jis labai mėgsta, todėl nė vieno kvietimo neatsisakė, ir dabar skaičiuoja, kad turėtų kažkaip tilpti į 2 tūkst. eurų.

Vienerių vestuvių kaina šeimai – kaip kasmetinių atostogų

„Tiesą sakant – per metus iš viso pabuvosiu septyneriose vestuvėse. Vienas draugų vestuves jau atšventėme žiemą. Kartu su žmona labai mėgstame vestuves, per kurias vis atsimename savąsias, ypač prieš vestuves kamuojantį jaudulį ir gerus atsiminimus po šventės. Gavę kvietimą į vestuves, niekada nesakome ne, nes žinome, kokia tai yra svarbi šventė mūsų draugams ar giminaičiams“, – 15min pasakojo M.Mališauskas.

Kadangi pora šiuo metu augina kūdikį, kaip sako, rūpesčių tikrai netrūksta, mat reikia galvoti, ar kas galėtų kelias valandas pažiūrėti sūnų.

„Laimei, mano bei žmonos šeimos kaip ir mes gyvena Vilniuje, todėl savanorių netrūksta. Šiais laikais galima iš anksto pasiruošti tokiems įvykiams bei pasirūpinti, kad vaikui nieko netrūktų“, – pasakojo vyras.

Po kelių savaičių dalyvausiu vestuvėse Suomijoje, vidury tankių Suomijos miškų. Pasitarę su žmona nusprendėme, kad dalyvauti visai šeimai bus labai brangu – skrydžiai, automobilio nuoma, viešbučiai visiems trims kainuotų kaip kasmetės atostogos, – pasakojo vyras.

Kitas rūpestis – išlaidos. Didžiausią jų dalį, vyro teigimu, sudaro dovana arba kelionės išlaidos, jeigu vestuvės vyksta ne Lietuvoje.

„Po kelių savaičių dalyvausiu vestuvėse Suomijoje, vidury tankių Suomijos miškų. Pasitarę su žmona nusprendėme, kad dalyvauti visai šeimai bus labai brangu – skrydžiai, automobilio nuoma, viešbučiai visiems trims kainuotų kaip kasmetės atostogos. Todėl mūsų šeimai atstovausiu vienas, bet dalyvausiu. Bičiulis Suomijoje apsidžiaugė išgirdęs teigiamą atsakymą“, – pasakojo M.Mališauskas.

Jis sakė, kad rūpesčiais su vestuvėmis susijusių dalykų vadinti nenori: „Juk patys pasirenkame – dalyvauti ar ne, o jei renkamės dalyvauti – tai lengviau negalvoti apie rūpesčius, o mėgautis procesu.“

Visos išlaidos gali siekti apie 2 tūkst. eurų

6 vestuves atšoksiantis M.Mališauskas dar nežino, kiek tiksliai jam teks išleisti vestuvių šventėms, bet preliminarų biudžetą turi.

„Vienaip ar kitaip, tikiuosi tilpti į 2000 eurų. Įskaitant ir tokias investicijas kaip švarkas, kartais gal bernvakaris, jeigu reikės jame dalyvauti. Tiek aš, tiek žmona, galvodami, kaip pasipuošti einant į vestuves, nesistengiam išsiskirti, bet perkame tokius drabužius, kuriuos galėsime panaudoti ir vėliau. Aš pats dėviu kostiumą eidamas į darbą ar verslo susitikimus, todėl dažniausiai poreikio pirkti naujus drabužius nėra, nebent įsigyti naują aksesuarą – kaklaraištį, peteliškę ar pan.“, – pasakojo vyras.

Shutterstock nuotr./Nuotaka ir jaunikis
Shutterstock nuotr./Nuotaka ir jaunikis

Žmonos rūpesčiai, pridūrė jis, yra didesni, bet sprendimą ji visada randa – įsigyja naują drabužį arba pasiskolina ką nors iš draugių. Nemažą išlaidų dalį sudaro ne tik pačios vestuvės, bet ir bernvakaris arba mergvakaris.

„Bernvakaris/mergvakaris gali kainuoti tikrai labai brangiai, ypač jei jis organizuojamas užsienyje. Lietuvoje galima suorganizuoti tikrai gerą bernvakarį/mergvakarį su gausybe pramogų mažiau kaip už 100 eurų žmogui (priklausomai nuo dalyvaujančių žmonių skaičiaus)“, – kalbėjo M.Mališauskas.

Jis atviravo, kad pasiteisinimų, kodėl galėtų nedalyvauti vestuvėse, niekada neieškojo.

„Visose vestuvėse dalyvausime su didžiausiu noru ir nekantrumu. Neabejoju, kad visi draugai stengsis nustebinti bei surengti puikią šventę. Džiaugsimės būdami to dalimi. Prieš tai daugiausiai dalyvavome trejose vestuvėse per metus ir tai jau atrodė gana. Nepaisant to, lauksime ir daugiau pakvietimų“, – pridūrė vyras.

Analitikas skolintis nesiūlo

SEB vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas nėra girdėjęs, kad kas nors skolintųsi pinigų ne savo vestuvėms. Vis tik šventinei puotai surengti poros kartais skolinasi.

„Ar verta skolintis einant į draugų vestuves? Faktas, kad tikrai ne. Yra begalė svarbesnių dalykų, nei išlaidos dalyvaujant vestuvėse. Visur reikia turėti tą balansą. Skolintis tikrai nereikia“, – apie dideles išlaidas dalyvaujant ne savo vestuvėse kalbėjo T.Povilauskas.

SEB banko nuotr./Tadas Povilauskas
SEB banko nuotr./Tadas Povilauskas

Analitikas pataria gerai pagalvoti, ar verta skolintis ir savo vestuvėms. Ypač jis to nepataria daryti jaunoms šeimoms, kurios artimiausiu metu planuoja didelių pirkinių, tarkime, automobilį, būsto remontą ar pan.

Jeigu nėra santaupų ir skolinamasi vestuvėms ir reikia dar tuos pinigus grąžinti iš būsimų srautų, tai apsunkina visus gyvenimo sprendimus artimiausius kelerius metus, – kalbėjo T.Povilauskas.

„Pasitaiko, būna, kad žmonės skolinasi vestuvėms. Geriausia, kai jie susitaupo, galvoja į ateitį. Jeigu tuokiasi jaunos šeimos, tikėtina, kad artimiausiu metu bus daug kitų išlaidų – ar tai būsto, ar automobilio įsigijimas, ar būsimo vaikučio atėjimas, galbūt dar mokslo pabaigimas. Bet jeigu nėra santaupų ir skolinamasi vestuvėms ir reikia dar tuos pinigus grąžinti iš būsimų srautų, tai apsunkina visus gyvenimo sprendimus artimiausius kelerius metus“, – kalbėjo analitikas.

Todėl jis skolintis rekomenduoja tik tuo atveju, jeigu pora artimiausiu metu neplanuoja jokių didelių pinigų ar kitų išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius