-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Kudlow: D.Trumpas nori prekybos susitarimo su Kinija, tačiau jis turi būti „teisingas“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nori sudaryti prekybos susitarimą su Kinija, tačiau tai turi būti „teisingas susitarimas“, antradienį pareiškė Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimais Larry Kudlow.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Kudlow išsakė savo pastabas tuo metu, kai rinkos mėgino atsigauti po nuosmukio pirmadienį, kurį paskatino praėjusią savaitę įvykęs staigus JAV ir Kinijos prekybos konflikto sustiprėjimas.

„Prezidentas nebuvo patenkintas progresu“, kuris buvo pasiektas derybose Pekine kiek anksčiau šį mėnesį, televizijos kanalui CNBC pareiškė L.Kudlow.

„Prezidentas gina Jungtinių Valstijų ekonomiką“ nuo „nesąžiningos prekybos praktikos“, pridūrė patarėjas.

D.Trumpas ketvirtadienį paskelbė įvesiantis naujus muitus dar 300 mlrd. JAV dolerių vertės importui iš Kinijos, o pirmadienį į juanio vertės kritimą sureagavo oficialiai pavadindamas Pekiną „manipuliuotoju valiuta“.

Pirmadienį Pekinas savo ruožtu pareiškė, kad nutraukia JAV žemės ūkio prekių importą.

L.Kudlow teigė, kad D.Trumpas „norėtų tęsti derybas, norėtų susitarti, tačiau tai turi būti teisingas susitarimas Jungtinėms Valstijoms“.

Po praėjusią savaitę Šanchajuje vykusių tiesioginių susitikimų, JAV ir Kinijos pareigūnai ketina susitikti Vašingtone kitą mėnesį.

Visgi vis gilėjanti priešprieša verčia investuotojus manyti, kad greito susitarimo galimybės yra vis menkesnės ir vis labiau auga nerimas, kad prekybos konfliktas gilina pasaulinį ekonomikos nuosmukį.

Nuo praėjusių metų JAV ir Kinija apsikeitė baudžiamaisiais muitais daugiau nei 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos importui.

Jei įsigaliotų praėjusią savaitę D.Trumpo paskelbti naujieji baudžiamieji importo muitai, tai reikštų, kad visoms prekėms, kuriomis prekiaujama tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų, bus taikomi muitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius