-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Kudlow nelaukia proveržio atnaujinamose JAV ir Kinijos derybose dėl prekybos

JAV delegacija pirmadienį Kinijoje atnaujina dvišales derybas dėl prekybos, kuriose Baltųjų rūmų ekonomikos patarėjas Larry Kudlow nelaukia proveržio.
Lawrence Kudlow
Lawrence Kudlow / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nelaukčiau svarbių susitarimų, – pareiškė jis interviu televizijos kanalui CNBC. – Sprendžiant iš pokalbių su mūsų derybininkais, šalys tiesiog planuoja perkrauti derybas ir galbūt sugrįžti prie tų svarstymų, kurie vyko, kai gegužę derybos sustojo.“

Birželio pabaigoje Osakoje susitikę JAV ir Kinijos prezidentai Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas sutarė atnaujinti gegužę nutrūkusias derybas.

Pasak L.Kudlow, iki derybų nutrūkimo prekybos susitarimas buvo suderintas 90 procentų.

Jo teigimu, JAV ir Kinijai vis dar reikia pasiekti susitarimą esminiais struktūriniais klausimais, įskaitant intelektinės nuosavybės vagystes ir priverstinį technologijų perdavimą.

Paprašytas pakomentuoti naujausius statistinius duomenis, kurie parodė, kad JAV bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį ketvirtį padidėjo labiau negu tikėtasi, L.Kudlow pavadino „didvyriu“ vartojimo sektorių, kuris pasiekė 4,3 proc. metinį augimo tempą.

Jis taip pat pareiškė, jog tai, kad JAV ekonomika auga, nepaisydama Federalinio rezervo sistemos (FRS) 2018 metų pabaigoje padidintos bazinės palūkanų normos, yra „beveik stebuklas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius