-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labdaros organizacijos aukas vėžiu sergantiems žmonėms išleisdavo prabangių įgeidžių tenkinimui

Pažinčių skelbimų prenumeratos, vakarienės aukštos klasės restoranuose, pirkiniai „Victoria's Secret“ parduotuvėse bei kruizai po Karibų jūrą. Visa tai – už vėžiu sergantiems žmonėms paaukotus pinigus. Keturių JAV labdaros organizacijų, rinkusių pinigus vėžiu sergantiesiems, atstovai savo laisvalaikio užgaidas tenkino naudodami pinigus iš aukotojų suneštų beveik 200 mln. dolerių, rašo naujienų svetainė nytimes.com.
Jungtinių Valstijų doleriai
Jungtinių Valstijų doleriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie keturių labdaros organizacijų nelegalią veiklą JAV teisėsaugos pareigūnai paskelbė trečiadienį. Šio skandalo centre atsidūrė Jamesas T.Reynoldsas, kuris 1987 m. įkūrė „Amerikos vėžio fondą“. Metams bėgant, šis fondas buvo išskaidytas į keturias atskiras organizacijas.

JAV Federalinės prekybos komisijos (FPK) atstovai savo ataskaitoje teigė, kad visos šios grupės yra fiktyvios labdaros organizacijos, kurių atstovai suaukotus pinigus naudojo savo reikmėms.

JAV Federalinės prekybos komisijos (FPK) atstovai savo ataskaitoje teigė, kad visos šios grupės yra fiktyvios labdaros organizacijos, kurių atstovai suaukotus pinigus naudojo savo reikmėms.

Savo skelbtose ataskaitose šios labdaros organizacijos teigė, kad 100 proc. gautų pajamų išleido vėžiu sergančių pacientų gydymui ligoninėse, vežimui į ir iš chemoterapijos kursų bei nuskausminamųjų pirkimui vaikams.

Tačiau atliktas tyrimas atskleidė, jog tik trys procentai paaukotų lėšų buvo panaudotos pagal paskirtį.

„Kai kurios labdaros organizacijos panaudoja surinktas aukas vėžiu sergančių vaikų išsiuntimui į „Disney World“ pramogų parką. Tačiau šiuo atveju, „Amerikos vaikų vėžio fondas“ atstovai naudojo aukas tam, kad į „Disney World“ išsiųstų patys save“, – teigė prie tyrimo prisidėjęs politikas iš Pietų Karolinos Markas Hammondas.

Didžiąją dalį lėšų labdaros organizacijos panaudodavo solidžių priedų prie atlyginimų mokėjimui ir gausioms asmeninėms išlaidoms.

Su J.T.Reynoldsu siejamos labdaros organizacijos taip pat kaltinamos finansinių dokumentų falsifikavimu. Didžiąją dalį lėšų labdaros organizacijos panaudodavo solidžių priedų prie atlyginimų mokėjimui ir gausioms asmeninėms išlaidoms.

Tiesa, kai kurios iš keturių sukčiavusių labdaros organizacijų jau ir anksčiau turėjo ne itin gerą reputaciją. Štai „Amerikos vėžio fondas“ prieš kelis metus naujienų portalų tampabay.com sudarytame blogiausių JAV labdaros organizacijų sąraše užėmė antrąją vietą.

M.Hammondas tikino,kad atskleisti faktai apie labdaros organizacijų apgaules buvo priminimas visiems aukoti pasiryžusiems žmonėms: „Būkite budrūs atiduodami pinigus labdarai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius