Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labiausiai energijos kainų paveiktoms įmonėms NBFC pervedė paskirtas subsidijas

Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras (toliau – NBFC) informuoja, kad įmonėms, kurios yra imlios energijai ir kurių veiklai elektros pabrangimas turėjo itin didelį poveikį, šiandien jau pervedė lėšas pagal LR Vyriausybės skirtas subsidijas, rašoma NBFC pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

„LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pirmadienį patvirtinus VMI įmonių pateiktas paraiškas, NBFC šiandien jau pervedė bendrovėms visas lėšas – 30 mln. Eur. Šios lėšos 1283 įmonių sąskaitas pasieks artimiausiu metu“, – sako NBFC direktorė Valė Kulvinskienė.

Paraiškas subsidijoms gauti galėjo teikti įmonės iš itin paveiktų sektorių sąrašo, vykdančios realią veiklą, neturinčios arba iki rugpjūčio 31 d. nutraukusios prekybinius įsipareigojimus su Rusijos arba Baltarusijos fiziniais ir juridiniais asmenimis, VMI pateikusios visas reikiamas mokesčių deklaracijas bei atitikti kitus kriterijus.

VMI duomenimis, iš viso paraiškas subsidijai gauti pateikė 1406 įmonės, tačiau subsidijos buvo skirtos ne visoms jos prašiusioms. Jas gavo 1283 įmonės. Tai, kad pinigų sulauks ne visos, daugiausia lėmė paaiškėjus, jog įmonės vykdo kitą, nei nurodė, ekonominę veiklą, dalis atsisakė pateikti informaciją apie nutrauktus ryšius su Rusija, Baltarusija ar kitos priežastys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius