Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 08 /10:30

Lapkritį – 22,9 proc. metinė infliacija

Metinė infliacija lapkritį (palyginti su 2021 metų lapkričiu) siekė 22,9 proc., o vidutinė metinė – 18,8 proc., ketvirtadienį skelbia Statistikos departamentas.
Finansinė krizė
Finansinė krizė / 123RF.com nuotr.

Metinė infliacija mažėjo jau antrą mėnesį iš eilės: rugsėjį ji buvo pasiekusi piką – 24,1 proc., spalį smuktelėjo iki 23,6 procento. Išankstiniu vertinimu, metinė infliacija lapkritį siekė 21,4 procento.

Mėnesio infliacija lapkritį (palyginti su spaliu) siekė 0,4 procento.

Anot Statistikos departamento, metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo kietojo kuro, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, duonos ir grūdų produktų, elektros ir šilumos energijos, degalų ir tepalų, mėsos ir jos produktų, restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų paslaugų kainų padidėjimas.

Vartojimo prekių kainos per metus padidėjo 26,8 proc., paslaugų – 13,4 proc., per mėnesį – atitinkamai 0,3 proc. ir 0,7 procento.

Išlaidos būstui, vandeniui, elektrai, dujoms ir kitam kurui per metus augo 55,7 proc., maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų – 35,6 proc., viešbučiai, kavinės ir restoranai brango 19,1 proc., transportas – 18,2.

Mėnesio infliacijai daugiausia įtakos turėjo duonos ir grūdų produktų, pieno, mėsos ir jų produktų, sūrio ir kiaušinių, kavos, arbatos ir kakavos, automobilių, jų techninės priežiūros ir remonto, namų ūkio valymo priemonių kainų padidėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius