-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija bando užsitikrinti tolesnę TVF paramą

Latvijos Vyriausybė ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pirmadienį gali pasirašyti ketinimų protokolą. Jis užtikrins tolesnę TVF paramą ekonominės krizės krečiamai šaliai.
Tarptautinio valiutos fondo pastatas
Tarptautinio valiutos fondo pastatas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TVF ir Latviją valdančios partijos tarėsi, jog kitų metų šalies biudžetas turės būti sumažintas 500 mln. latų (2,5 mlrd. Lt). Tai ketinama padaryti mažinant išlaidas ir didinant pajamų šaltinius, praneša „Bloomberg“ interneto svetainė.

Mažinti biudžetą ir didinti mokesčius – būtina 7,5 mlrd. eurų TVF pagalbos Latvijai dalis. Tokiu būdu iki 2012 metų norima sutaupyti 500 mln. latų ir sumažinti biudžeto trūkumą iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto. Tai yra svarbus kriterijus  norint įsivesti eurą.

„Tikiuosi, kad partijų tarybos priims teigiamą sprendimą ketinimų dokumento atžvilgiu ir deleguos partijų lyderius jį pasirašyti“, – išplatintame pranešime cituojamas Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis.

Kaip 15min.lt rašė anksčiau, TVF taip pat reikalauja, kad Latvijos deficitas kitais metais neviršytų 8,5 proc., būtų skubiai pradėtos struktūrinės reformos ir įvesta naujų mokesčių. Jei šios priemonės šalies ekonomikai nepadės, pridėtinės vertės mokestį (PVM) gali tekti didinti iki 23 proc., ilginti pensinį amžių (žadėta pensijų daugiau nebemažinti) ir įvesti progresinius mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius