-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija ragina Baltijos šalis pasirašyti susitarimą dėl „Rail Baltica“ traukinių pirkimo

Latvija ragina Lietuvą ir Estiją pasirašyti susitarimą dėl traukinių būsimam europinės vėžės geležinkeliui „Rail Baltica“ pirkimo, pranešė Latvijos susisiekimo ministerija.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Skelbiama, jog Latvijos susisiekimo ministras Kasparas Briškenas išsiuntė kvietimus savo kolegoms Lietuvoje ir Estijoje gegužės 29-ąją susitikti Taline ir aptarti projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimą, įskaitant traukinių pirkimo bei infrastruktūros valdymo klausimus.

Taline planuojamame susitikime daugiausiai dėmesio būtų skiriama „Rail Baltica“ infrastruktūros valdymo modeliui, pagal kurį numatoma sukurti „vieno langelio“ principu veikiančią agentūrą, suteikiant prieigą prie geležinkelių infrastruktūros būsimiems naudotojams, operatoriams ir investuotojams, keleivinių traukinių pirkimo ir infrastruktūros priežiūros strategijai, taip pat keleivių ir krovinių vežimo paslaugų modeliui.

„Rail Baltica“ – Europos standarto (1435 mm pločio) elektrifikuotas dviejų gijų geležinkelis keleiviams ir kroviniams vežti – tiesiamas nuo Talino iki Lietuvos ir Lenkijos sienos.

Visą „Rail Baltica“ projektą, sujungiant Baltijos valstybes su Europos geležinkelių tinklu, dabar numatyta užbaigti 2030 metais, tačiau Lietuvos ir Lenkijos vėžes tikimasi sujungti anksčiau – 2028-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius