-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos vyriausybė puoselėja valstybės valdomų įmonių kotiravimo Rygos biržoje planus

Latvijos vyriausybė svarsto planus Rygos „Nasdaq“ vertybinių popierių biržoje kotiruoti valstybės ir savivaldybių valdomas įmones, taip sustiprinant šalies kapitalo rinką.
MICHAEL M. SANTIAGO / Getty Images via AFP
MICHAEL M. SANTIAGO / Getty Images via AFP
Temos: 1 Latvija

Anot Finansų ministerijos, šiuo metu Latvijos vertybinių popierių rinkos kapitalizacija yra labai menka, sudaro tik apie 2 proc. šalies bendrojo vidaus produkto, o vyriausybės tikslas šį santykį iki 2026-ųjų padidinti iki 9-10 procentų.

Ministerija mano, kad kiekviena tokia įmonė turi savo specifinius bruožus ir reikalauja laipsniško pasirengimo kotiravimui biržoje, o šis procesas gali užtrukti iki kelerių metų.

Finansų ministras Arvilas Ašeradenas, komentuodamas šiuos planus, teigė, kad jie apima ne vien nacionalinės aviakompanijos „Air Baltic“ pirminį viešąjį akcijų platinimą (IPO).

„Ypač tokios galimybės vertinamos telekomunikacijų bendrovių „Latvijas Mobilais telefons“ ir „Tet“, bendrovės „Latvijas veja parki“ („Latvenergo“ antrinė įmonė), taip pat kelių Rygos savivaldybei priklausančių įmonių – „Rigas namu parvaldnieks“, „Rigas udens“ ir „Rigas siltums“ atžvilgiu“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius