Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje nuo rugpjūčio atpigs stiprieji alkoholiniai gėrimai

Latvijoje nuo rugpjūčio 1-osios atpigs stiprieji alkoholiniai gėrimai, sumažėjus jų akcizams.
Alkoholio skyrius
Alkoholio skyrius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, šio mėnesio pradžioje Latvijos parlamentas priėmė Akcizų įstatymo pataisas, kuriomis stipriųjų alkoholinių gėrimų mokesčio tarifas apkarpytas 15 procentų. Sumažintas alkoholio akcizas bus taikomas laikinai – nuo šių metų rugpjūčio iki kitų metų vasario pabaigos.

Tai buvo padaryta reaguojant į skubius Estijos sprendimus akcizus stipriajam alkoholiui, sidrui ir alaus nuo liepos apkarpyti 25 procentai. Juos Estija aiškino būtinybe pažaboti išsikerojusią prekybą alkoholiniais gėrimais Latvijos pasienyje, dėl kurios gerokai sumenko jų pardavimai Estijoje, taip pat poreikiu susigrąžinti Skandinavijos alkoturistus, kurie atgaivinti Estijos viešbučių sektorių.

Pataisas pasiūliusi Latvijos finansų ministerija tvirtino, kad jų nepriėmus neigiamas poveikis Latvijos biudžetui gali siekti 92 mln. eurų, o šių akcizo tarifų apkarpymas 15 proc. neigiamą fiskalinį poveikį gali sumažinti iki 32 mln. eurų.

„Sprendimas dėl stipraus alkoholio akcizo dydžio po kitų metų vasario 29 dienos bus priimtas atsižvelgiant į susitarimus dėl biudžeto, taip pat tai priklausys nuo diskusijų tarp Latvijos ir Estijos, kurios yra būtinos norint išvengti tokios, sunkiai paaiškinamos dviejų kaimyninių valstybių konkurencijos, – sakė Latvijos biudžeto ir finansų komiteto vadovas Martinis Bondaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius