-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje šį mėnesį stiprėjo pramonės, statybos, paslaugų įmonių pasitikėjimas

Latvijoje šį mėnesį stiprėjo pramonės, statybos, paslaugų įmonių, bet silpo mažmenininkų  pasitikėjimas, rodo nacionalinės statistikos tarnybos ketvirtadienį paskelbti apklausomis pagrįstų tyrimų duomenys.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

Mažmeninės prekybos įmonių pasitikėjimo indeksas per mėnesį, įvertinus sezoniškumą, nukrito nuo 3,1 punkto iki 1,8 punkto.

Tuo tarpu paslaugų sektoriaus atstovų pasitikėjimo indeksas pakilo nuo 0,1 punkto iki 2,7 punkto, statybų sektoriaus – nuo minus 13,5 punkto iki minus 10,2 punkto, pramonės – nuo minus 6 iki minus 5 punktų.

Teigiami rodikliai reiškia palankią verslo aplinką, neigiami – priešingai.

Bendras ekonominių nuotaikų indeksas, kuris apibūdina bendrą socialinę ir ekonominę padėtį, per mėnesį nepakito – 98,1 punkto. 100 punktų viršijanti jo reikšmė reiškia didesnę už ilgalaikį (2000-2023 metų) vidurkį, o mažesnė – priešingai.

Užimtumo pokyčių lūkesčių rodiklis per mėnesį nukrito nuo 100,9 iki 100,5 punkto. Tai sudėtinis rodiklis, sudarytas iš sezoniškai pakoreguotų užimtumo pokyčių pramonės, statybos, mažmeninės prekybos ir paslaugų sektoriuose lūkesčių, atsižvelgiant į užimtumo dalį kiekviename iš šių sektorių. 100 punktų viršijanti jo reikšmė reiškia didesnę už ilgalaikį (2000-2023 metų) vidurkį, o mažesnė – priešingai.

Ekonominio neapibrėžtumo rodiklis smuko nuo 19,3 punkto iki 17,4 punkto. Šis rodiklis apibūdina socialinės ir ekonominės padėties šalyje nuspėjamumą, remiantis šių keturių sektorių atstovų apklausomis. Teigiama jo vertė reiškia, kad neapibrėžtumas yra didelis, sunku numatyti raidą, o neigiama vertė reiškia padėties aiškumą, nesunkų prognozavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius