Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos bankams už kovos su pinigų plovimu įstatymų nesilaikymą 2016 metais skirta 5,9 mln. eurų baudų

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija (FKRK) keturioms kredito įstaigoms už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymų nesilaikymą pernai skyrė iš viso 5,9 mln. eurų baudų.
Latvijos sostinė – Ryga
Latvijos sostinė – Ryga / Vida Press nuotr.

Komisija konkrečiai nurodė, kad 2016 metais, vykdydama įprastinę kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu priežiūrą, keturiems bankams už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymų ir taisyklių nesilaikymą skyrė 5,934 mln. eurų baudų ir liepė imtis įvairių priemonių vidaus kontrolės sistemoms pagerinti.

Vieno banko valdybos nariui buvo skirta 250 tūkst. eurų bauda, o dar vienu atveju kito banko valdybos nariui buvo pareikštas oficialus perspėjimas.

„2016 metais dirbome sugriežtintų reikalavimų aplinkoje. Darbo iš tiesų buvo daug, nes FKRK teko priimti daug svarbių sprendimų ir savo kompetencijos srityje derybose dėl Latvijos įstojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) užtikrinti teigiamą rezultatą“, – pareiškė FKRK pirmininkas Peteris Putninis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius