Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos dėmesys naujos AE Lietuvoje projektui išblėso

Latvijos valstybinė energetikos monopolininkė „Latvenergo“ penktadienį pareiškė, jog jos dėmesys naujos atominės elektrinės (AE) Lietuvoje projektui šiuo metu yra gerokai menkesnis nei prieš kelerius metus, kai jį tik buvo pradėta puoselėti.
Elektrinė
Elektrinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Baltijos šalyse kurdami naujus gamybos pajėgumus praradome beveik ketverius metus – mus, kaip investuotojus, šis projektas 2006-aisiais domino, tačiau dabar – gerokai mažiau“, – pareiškė „Latvenergo“ viešųjų ryšių skyriaus vadovas Andris Siksnis.

Jo žodžiais, naujos AE Lietuvoje projektas įstrigo – Lietuvoje tai laukiama naujos vyriausybės, įstatymų priėmimo ar parlamento rinkimų, tai radikalių posūkių nacionalinio investuotojo LEO LT istorijoje.

„Be to, Lietuvos atsakingi atstovai neseniai viešai suabejojo elektros jungties su Švedija finansavimo perspektyvomis, o juk AE – smarkiai brangesnis projektas. Taip, kad – viskas aišku“, – pridūrė „Latvenergo“ oficialus atstovas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad dėl naujos branduolinės jėgainės būtų galima apsispręsti tik atlikus išsamius skaičiavimus, ar investuoti į atominę energetiką apsimoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius