Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministerija: BVP šiemet padidės 2,5 proc.

2020-aisiais Latvija sukurs 2,5 proc. didesnį nei 2019 metais bendrąjį vidaus produktą (BVP) – šalies ūkis augs maždaug tiek pat kiek ir pernai, prognozuoja Latvijos ekonomikos ministerija.
Žmogaus rankose – Latvijos vėliava
Žmogaus rankose – Latvijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ji pažymi, kad šalies ekonomika toliau auga stabiliai, augimo sparta viršija Europos Sąjungos vidurkį. 2011-2018 metais Latvijos BVP kasmet didėjo vidutiniškai 3,5 proc., o 2017 ir 2018 metais – atitinkamai 3,8 proc. ir 4,6 procento.

„Spartesnį ekonomikos augimą skatino išorinės padėties pagerėjimas, spartesnis ES struktūrinių fondų lėšų įsisavinimas, užimtumo ir darbo užmokesčio augimas. Tačiau pernai plėtra sulėtėjo tiek dėl vidaus, tiek ir dėl išorinį veiksnių – per pirmus tris praėjusių metų ketvirčius sukurtas 2,5 proc. didesnis nei prieš metus BVP“, – teigiama ministerijos parengtoje apžvalgoje.

Prognozuojama, jog tokie globalūs veiksniai kaip Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES, ES ekonomikos sulėtėjimas ir tarptautiniai prekybos karai neigiamai veiks Latvijos eksportą ir šiais metais, o pagrindine ekonomikos varomąja jėga išliks į vidaus vartojimą orientuoti jos sektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius