Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministru siūlomas nepartinis verslininkas P.Šmidrė

Latvijos populistinė partija „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) penktadienį pasiūlė ekonomikos ministru skirti nepartinį verslininką Pėterį Šmidrę, pranešė KPV LV frakcijos Saeimoje pirmininkas Maris Možvillo.
Latvijos Saeima
Latvijos Saeima / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Latvija

Ministro kandidatūrą KPV LV pateikė per susitikimą su premjeru Krišjaniu Kariniu ir jo centro dešiniąja partija „Naujoji vienybė“.

Pagal koalicinę sutartį, ministras pirmininkas turi pateikti P.Šmidrės kandidatūrą Saeimai, nurodė M. Možvillo.

Jis pažymėjo, kad P.Šmidrė yra „nepartinis, nepriklausomas kandidatas“, ir KPV LV tikisi, kad šis žingsnis sumažins politinę įtampą koalicijoje.

Bet kuri koalicijos partnerė galės teikti savo iniciatyvas P.Šmidrei, kuris bus nepartinis ministras, sakė frakcijos pirmininkas.

Paklaustas, ar KPV LV išsaugos tris ministrų portfelius, nors jos frakcijoje liko tik penki nariai, M.Možvillo sakė, kad šis klausimas gali būti svarstomas kitame koalicijos partnerių susitikime penktadienį popiet.

KPV LV nusprendė atšaukti iš pareigų jos deleguotą ekonomikos ministrą Janį Vitenbergą, kai jis pasitraukė iš šios politinės jėgos ir prisijungė prie dešiniojo sparno nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“.

Premjeras K.Karinis, laikydamasis koalicinės sutarties, atleido J.Vitenbergą ir pavedė ekonomikos ministro pareigas laikinai eiti žemės ūkio ministrui Kasparui Gerhardui.

Tuo metu nacionalinis aljansas „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“, priėmęs J.Vitenbergą į savo gretas, siekia, kad koalicinė sutartis būtų pataisyta ir jis galėtų pretenduoti į ekonomikos ministro portfelį. Jei nacionalinis aljansas gaus šį portfelį, J.Vitenbergas gali būti vėl paskirtas ekonomikos ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius