Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos LPB bankas keičia pavadinimą į „Magnetiq Bank“, stiprins pozicijas fintech

Lietuvoje klientus aptarnaujantis Latvijos kapitalo bankas LPB keičia pavadinimą į „Magnetiq Bank“ – jis stiprins pozicjas fintech (finansinių technologijų) srityje ir elektroninės prekybos sektoriuje, pirmadienį pranešė bankas.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bankas pavadinimą keičia po to, kai 2023 metų pabaigoje pagrindinis Latvijos investicinis bankas „Signet Bank“ tapo vieninteliu „LPB Bank“ savininku. Pakeitimu siekiama skatinti finansinių inovacijų diegimą, didinti skaitmeninių produktų prieinamumą bankininkystės sektoriuje ir stiprinti pozicijas fintech srityje.

„Prekės ženklo keitimas atspindi mūsų ilgalaikį įsipareigojimą toliau plėtoti šį paslaugų segmentą, siūlant klientams apgalvotus ir novatoriškus finansinių technologijų sprendimus“, – pranešime sakė laikinai „Magnetiq Bank“ pirmininko pareigas einantis Antonas Kononovas.

Anot jo, bankas jau ne vienerius metus veikia fintech ir elektroninės prekybos sektoriuose. Šioms sritims sukurtos „bankininkystės kaip paslaugos“ ir elektroninės prekybos mokėjimo sprendimų paslaugos.

Pasak „Magnetiq Bank“ ir „Signet Bank“ valdybos pirmininko Roberto Idelsono, artimiausiais metais „Signet Bank“ grupė ketina gerokai išplėsti „Magnetiq Bank“ siūlomų produktų asortimentą, daugiausia dėmesio skirdama inovatyviems ir aukštos kokybės skaitmeniniams sprendimams.

Lietuvoje banko klientai yra mokėjimo paslaugų teikėjai, kurie naudojasi banko infrastruktūros, vienos nakties indėlių laikymo ir atskiros sąskaitos paslaugomis. „Magnetiq Bank“ turi Europos licenciją teikti įsigijimo paslaugas elektroniniams prekybininkams, kuri leidžia sklandžiai ir saugiai apdoroti operacijas visoje Europos rinkoje. 

„Magnetiq Bank“ ir „Signet Bank“ toliau veiks kaip atskiros įstaigos. Visą banko „Magnetiq Bank“ akcijų paketą valdo vienas didžiausių Latvijos investicinių bankų „Signet Bank“, įsipareigojęs finansuoti vietos verslininkus ir pritraukti investicijas į jų verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius