Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos premjeras ir finansų ministrė „Norvik banka“ kampaniją žiniasklaidoje vadina provokacija

Latvijos ministras pirmininkas Maris Kučinskis ir finansų ministrė Dana Reizneicė-Ozola banko „Norvik banka“ veiksmus žiniasklaidoje laiko provokacija, nukreipta prieš valstybę.
Latvijos centrinio banko prezidentas Ilmaras Rimševičius
Latvijos centrinio banko prezidentas Ilmaras Rimševičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai premjeras žurnalistams sakė po antradieninio vyriausybės posėdžio. „Tai, ką „Norvik banka“ šiuo metu daro, yra provokacija“, – sakė M. Kučinskis ir pabrėžė, kad bankas veikia prieš valstybę ir veika tik savo naudai.

Jeigu „Norvik banka“ savininkas Grigorijus Guselnikovas turi kokių nors įrodymų, jam jau seniai reikėjo kreiptis į teisėsaugos institucijas. „Kol kas nė viena iš mūsų specialiųjų tarnybų negavo jokių dokumentų“, – pareiškė jis.

Premjeras kol kas nemato hibridinio karo požymių banko veikloje. „Kol kas dar anksti kalbėti apie tai, tačiau tokie veiksmai verčia mus sekti įvykius“, – pridūrė Latvijos vyriausybės vadovas.

D.Reizneicė-Ozola taip pat sakė, kad „Norvik banka“ vadovybės pasisakymai yra Latvijos šmeižtas. „Tai, kas vakar įvyko viešoje erdvėje, yra aktyvus Latvijos juodinimas. Jeigu kažkas mato, jog nesilaikoma įstatymų, jis privalo kreiptis į teisėsaugą, o ne pradėti viešųjų ryšių kampaniją“, – sakė ministrė.

Ji mano, kad tai gali būti dalis „Norvik banka“ taktikos tarptautinės teisinėje kovoje prieš Latviją.

Latvijos banko „Norvik Banka“ vadovas Oliveris Bramwellas agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad Latvijos centrinio banko vadovas Ilmaras Rimševičius ne vienerius metus reikalavo kyšių.

„Norvik Banka“ pateiktame tarptautiniame skunde teigiama, kad „aukštas Latvijos pareigūnas“ ne kartą reikalavo kyšių ir ėmėsi prieš banką atsakomųjų priemonių, kai jo savininkai atsisakė mokėti. Toks skundas pateiktas Pasaulio banko arbitražui, tačiau jame pareigūnas nėra įvardintas.

„Tas aukšto rango pareigūnas, minimas mūsų arbitražui prašyme, yra I.Rimševičius“, – amerikiečių agentūrai sakė O.Bramwellas.

„Norvik Banka“ daugumos akcininkas ir valdybos pirmininkas Grigorijus Guselnikovas teigė, kad I. Rimševičiui artimi asmenys prašė jo per banką plauti pinigų iš Rusijos. Jis teigė, kad I. Rimševičius reguliariai reikalavo kyšių per savo tarpininką nuo 2015 metų ir grasino bankui įvesti griežtesnius reikalavimus, jeigu šis nemokės. Anot G. Guselnikovo, jam buvo pasakyta, kad Latvijoje yra tokios „žaidimo taisyklės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius