Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos premjeras: „tuščios“ įmonės uždarinėja sąskaitas šalies bankuose

Užsieniečiams priklausančios, realios veiklos nevykdančios įmonės uždarinėja sąskaitas Latvijos bankuose, pareiškė šalies vyriausybės vadovas.
Naujasis Latvijos premjeras Maris Kučinskis
Naujasis Latvijos premjeras Maris Kučinskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jau stebimas nerezidentų ir tuščių įmonių traukimosi iš Latvijos bankų procesas“, – visuomeninės televizijos laidoje antradienį kalbėjo Maris Kučinskis.

Atsakydamas į klausimą, ar Latvijoje gali žlugti ir daugiau bankų, kurie aptarnauja į neteisėtai būdais įgytų lėšų legalizavimo mechanizmus įsitraukusias įmones, M. Kučinskis pareiškė, jog bankų priežiūros institucija – Finansų ir kapitalo rinkos komisija – šios problemos sprendimų ieško su kiekvienu iš tokių bankų.

„Aš labai tikiuosi, kad to neįvyks, nebus daugiau taip nusiritusių bankų, kad jiems tektų užsidaryti. Už tai atsakingi patys bankai“, – pabrėžė premjeras.

Latvijos tarpžinybinė finansų sektoriaus plėtros taryba praėjusią savaitę pritarė „tuščių“ įmonių išgyvendinimo iš šalies bankų planui. Vyriausybė jį ketina svarstyti balandžio 3-ąją, parlamentas – balandžio 8 dieną.

Bankų priežiūros institucijos – Finansų ir kapitalo rinkose komisijos – vadovas Peteris Putninis sakė, jog svarstoma galimybė įpareigoti bankus per pusmetį nutraukti neaiškaus kapitalo, veiklos nevykdančių įmonių aptarnavimą, taip pat planai nerezidentų indėlių lyginamąjį svorį sumažinti nuo 35 proc. iki bemaž 5 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius