-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prievaizdai žinojo apie daugumą ABLV pažeidimų, apie kuriuose skelbia amerikiečiai

Apie daugumą pažeidimų Latvijos banke ABLV, kuriuose įvardijo JAV iždo departamento Finansinių nusikaltimų tyrimo tinklas (FinCEN), jau žinojo Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija (FKTK), ketvirtadienį valstybiniam Latvijos radijui sakė komisijos pirmininkas Peteris Putninis.
ABLV bankas
ABLV bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra taip, kad viskas, kas yra įvardinta tame dokumente, mums yra naujiena“, – sakė jis.

Anot P.Putninio, maždaug du trečdalius faktų, kuriuos įvardijo „FinCEN“, FKTK jau nagrinėjo. ABLV bankui buvo skirtos baudos už rimtus pažeidimus, buvo imtasi priemonių dėl kitų pažeidimų. FKTK yra informuota ir apie dar kitus pažeidimus, kuriuos šiuo metu nagrinėja.

Tačiau amerikiečiai pateikė ir naujų faktų, kurie bus aptarti su JAV partneriais, sakė FKTK vadovas.

Kaip žinoma, Jungtinių Valstijų iždo departamentas antram pagal turto vertę Latvijos komerciniam bankui ABLV įvedė sankcijas, pareiškęs, kad šis bankas užsiėmė pinigų plovimu, sudarė sąlygas neteisėtiems atsiskaitymams ir korupcijai.

JAV iždo departamento pranešime ABLV kaltinamas ryšiais su Šiaurės Korėja ir kitomis probleminėmis šalimis iš Jungtinių Tautų sąrašo, taip pat didelio masto neteisėtomis finansinėmis operacijomis, siejamomis su Azerbaidžanu, Rusija ir Ukraina.

Dėl sankcijų JAV finansų įstaigoms uždrausta atidaryti ir tvarkyti ABLV korespondentines sąskaitas. Tai iš esmės reiškia, kad šis Latvijos bankas netenka galimybės vykdyti finansines operacijas JAV doleriais.

ABLV viešai išplatintame pareiškime teigiama, jog FinCEN ataskaitoje pateiktos išvados veikiausiai yra paremtos klaidinga informacija, neįvertintos banko pastarųjų metų pastangos kovoje su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu.

1993-aisiais veiklą pradėjusio ABLV pagrindiniai akcininkai yra Olegas Filis, Ernestas ir Nika Berniai, tiesiogiai ir netiesiogiai valdantys 87,04 proc. akcijų. ABLV obligacijos kotiruojamos Rygos „Nasdaq“ biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius