Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos vyriausybė anksčiau ar vėliau pasiūlys biržoje stambių valstybinių įmonių akcijų

Latvijos vyriausybei anksčiau ar vėliau teks vertybinių popierių biržoje pasiūlyti stambių valstybinių įmonių akcijų, pareiškė ekonomikos ministras Arvilas Ašeradenas.
Akcijų birža
Akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunku įsivaizduoti dinamišką ekonomikos augimą be kapitalo rinkos, pažymėjo jis.

„Latvijoje rinkos kapitalizacija arba laisvoje rinkoje esančių įmonių akcijų vertė sudaro vos 3 proc. BVP, tuo tarpu Estijoje ji siekia 8 proc., o ES – vidutiniškai 33 procentus. Anksčiau ar vėliau vyriausybei teks akcijų rinkoje pasiūlyti stambių įmonių akcijų“, – pareiškė ministras.

„Lietuva labai sėkmingai tai padarė ir daugumos stambių energetikos pramonės dalyvių akcijomis dabar yra prekiaujama vertybinių popierių biržoje. Be to, prekyba akcijomis biržoje nebūtinai reiškia, kad tos įmonės privatizuojamos, nes vyriausybė tebevaldo mažiausiai 90–95 proc. akcijų“, – paaiškino jis.

Po to, kai Latvijos valstybinė energetikos įmonė „Latvenergo“ išleido obligacijų ir jai buvo suteiktas kredito reitingas, vyriausybė ėmė atsargiau priimti sprendimus dėl šios įmonės, pareiškė A. Ašeradenas.

Jis taip pat pažymėjo, jog aptarė šį klausimą su Latvijos premjeru, kuris pritarė idėjai pradėti prekybą valstybinių įmonių akcijomis biržoje ir pavedė Tarpžinybiniam koordinavimo centrui ją išnagrinėti. Tikimasi, kad pirmieji scenarijai dėl kapitalo rinkos bus parengti iki rudens pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius