-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių pora Palangoje: kiek jiems atsiėjo dvi dienos kurorte

„Mums čia pigiau nei Jūrmaloje“, – sako ilgąjį savaitgalį Palangoje praleidę latviai Filipas ir Irena. Kiek gi jiems atsiėjo dvi dienos, praleistos lietuviškame kurorte?
Filipas ir Irena
Filipas ir Irena / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Turistai Palanga

Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, šis savaitgalis dėl Joninių buvo ilgesnis nei įprastai. Latviai teigė ekspromtu sumanę atvykti į Palangą, čia viešėjo nebe pirmą kartą.

„Žmona grįžo iš darbo ir galvojom, ką gi veiksim. Daugelis draugų išvyko į Palangą, sugalvojom ir mes. Apie 300 km ir mes jau čia. Žinoma, turime Jūrmalą, tačiau ten galime nuvykti kiekvieną savaitgalį“, – sakė Filipas. Jiedu su žmona atvyko iš Latvijos sostinės Rygos.

Jo žmona Irena teigė, kad tokios trumpos atostogos leidžia atitrūkti, pakeisti aplinką ir pajusti, jog buvai kažkur išvykęs.

Pora teigė iš anksto Palangoje nebuvo užsisakiusi nakvynės. Atvykę šeštadienį vakarop pirmiausiai aplankė kelis viešbučius, tačiau vietų juose jau nebuvo.

Pas mus gatvėse bobutės kaip čia nestovi ir nenuomoja. Tokių dalykų nėra, - pastebėjo latvių pora.

„Apartamentus užsisakėme tiesiog gatvėje. Prieš penkerius metus atvykę radome bobutę prie stoties ir užsisakėme. Panašiai ir dabar. Vykome nieko neplanavę, nusprendėme, kad bus, kaip bus. O butas tikrai geras, ramu ir jauku“, – sakė latviai. Nakvynė dviems dienoms jiems atsiėjo 225 Lt – 125 Lt už pirmą ir 100 Lt už antrą naktį. „Turbūt galėjome ir dėl pirmos nakties pasiderėti, bet buvome pernelyg pavargę. Labai normali kaina, už tokią kainą Latvijos kurorte nakvynės nerastum“, – sakė Filipas ir Irena.

Jų teigimu, Jūrmaloje apskritai išsinuomoti dviems dienoms sudėtinga. Viešbučiai užsakyti trims mėnesiams į priekį, privačių apartamentų savininkai dviems trims dienoms priimti nesuinteresuoti, jie turi apsčiai klientų, kurie atvyksta savaitei ar dar ilgiau.

„Pas mus gatvėse bobutės kaip čia nestovi ir nenuomoja. Tokių dalykų nėra. Paklausa didesnė nei pasiūla. Apskritai, Jūrmaloje gerokai brangiau“, – neslėpė pora. Latviškame kurorte, anot jų, pigiausias viešbutis kainuoja apie 80 eurų už vieną naktį.

Paklausti, ar Palangoje jiems ne per brangu, Irena ir Filipas teigė, jog natūralu, kad vykstant atostogų reikia suplanuoti ir išlaidas.

„Už 300 eurų turbūt galėtume savaitei nulėkti į trijų žvaigždučių viešbutį Turkijoje, tačiau reikia planuoti kelionę, reikia ilgesnių atostogų, o čia atvykome porai dienų“, – sakė Filipas.

Palanga patinka

Svečiai iš Latvijos teigė, kad Palangoje jiems patinka, nors čia gerokai triukšmingiau nei Jūrmaloje.

„Pas mus Jūrmaloje tokia pat pėsčiųjų alėja, tik keturis kartus mažesnė ir viskas taip pat, ta pati jūra“, – sakė Filipas. Jo žmona teigė, kad Jūrmaloje gerokai ramiau, gatvėse niekas negroja, mažiau ir žmonių, tačiau triukšmas jų netrikdo. Šį savaitgalį pora daug vaikštinėjo, buvo nuvykę į Klaipėdą. Prie jūros teigė nė negulinėję – ir patys tokią pat turi pašonėje. „Tiesiog pakeitėme aplinką“, – sakė jie.

Atvykę į pajūrį svečiai pasakojo susidūrę su problema – nebuvo, kur išsikeisti eurų.

„Net nepagalvojome apie tai. Pas mus yra valiutų keitimo punktų. Bankas šeštadienį vakare neveikė, sekmadienį irgi nedirba, vien dėl to važiavome į Klaipėdą“, – pasakojo Irena.

Svečiuodamiesi Palangoje latviai teigė paprastai valgantys kavinėse, gal tik pusryčiams puodelį arbatos išgeriantys namuose.

„Šeštadienį vakare buvome žuvies restorane, kuris, sako, čia vertinamas. Vakarienė mums kainavo apie 60 eurų, išgėrėme ir 150 gr viskio. Buvo labai labai skanu, net negaila tų pinigų. Man viskas patiko. Pas mus tokia vakarienė Jūrmaloje būtų kainavusi mažiausiai apie šimtą eurų“, – sakė Filipas.

Pora įvertino, kad neįskaičiuojant kelionės išlaidų, dvi dienos Palangoje jiems atsieis daugiausiai apie 250 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius