-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LB: kovojant su pinigų plovimu reikia suvienodinti reikalavimus visoje ES

Kovą su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu padėtų sustiprinti Europos Sąjungos (ES) lygiu suvienodintos taisyklės bei reikalavimai, jie išlygintų netolygumus ir užtikrintų bendro požiūrio principą, teigia Lietuvos bankas.
Pinigų plovimas
Pinigų plovimas / 123rf.com nuotr.

Pasak LB valdybos nario Mariaus Jurgilo, griežtėjant pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimams, reikia daugiau aiškumo.

„Reikalavimams nuolat griežtėjant, o bendroje rinkoje finansinėms paslaugoms judant be sienų, visiems reikia daugiau aiškumo ir konkretumo. Tai padėtų tiek Lietuvoje, tiek kitose ES valstybėse veikiantiems finansų rinkų dalyviams plėsti savo veiklą bendrojoje rinkoje“, – pranešime sakė M.Jurgilas.

LB vertinimu, bendros taisyklės, ypač kliento atpažinimo, suteiktų daugiau aiškumo ir finansų rinkos dalyviams, ir priežiūros institucijoms.

Dabar taisyklės ES šalyse gali skirtis, todėl šis klausimas galėtų būti sprendžiamas bendru reguliavimu. Be to, anot LB, jeigu būtų kuriama nauja institucija, svarbu, kad ji nedubliuotų nacionalinių institucijų darbo.

Gegužę Europos Komisija priėmė kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu politikos veiksmų planą ir paskelbė viešą konsultaciją. Plane numatytos šešios pagrindinės kryptys, tarp jų – ES kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu taisyklių suderinimas, taip pat bendros ES priežiūros struktūros sukūrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius