Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidėjams vietoj pinigų siūlomos knygos

Neseniai veiklą pradėjo stabdyti viena didžiausių didmeninės knygų prekybos įmonių Respublikinis knygų centras. Pieš savaitę kita didmenininkė „Mūsų knyga“ taip pat paskelbė nutraukianti veiklą.
Knygos
Knygos / Organizatorių nuotr.

Kad už knygas kas nors atgaus pinigus, siūloma tik pasvajoti, rašo „Lietuvos rytas“. Sostinės knygų leidyklos „Apostrofa“ savininkė Giedrė Kadžiulytė džiaugėsi spėjusi iš „Mūsų knygos“ atgauti apie 70 tūkst. litų. Tačiau panašią sumą bendrovė dar liko skolinga.

„Apie pinigus jau niekas nebekalba, mums siūlo tik sugrąžinti į knygynus išvežtas knygas. Tačiau jau du mėnesius negauname ataskaitų apie jų pardavimo rodiklius, todėl tikroji padėtis – visiškai neaiški. Maža to, už skolą „Mūsų knyga“ nori mums atiduoti ne tiktai mūsų, bet ir savo išleistų knygų. Absurdas, ką mes su jomis darysime?“ – piktinosi leidėja.

„Mūsų knygos“ Didmeninės prekybos departamento direktorius Jonas Jankūnas pripažino, kad atgauti pinigų leidėjams nėra jokių vilčių.

„Negalime naudotis savo sąskaitomis. Vyksta ginčai su kreditoriais, deramės dėl mokesčių. Todėl vienintelis variantas – skolą atgauti knygomis. Tiek savo, tiek mūsų leistomis. Kas sutinka, suderame kainą ir prekės atsiimamos“, – pasakojo J.Jankūnas.

Anot jo, balansinė „Mūsų knygos“ turto vertė – apie 4 mln. litų, o skolos – kone perpus mažesnės.

Respublikinis knygų centras dabar taip pat užsiima tik knygų susigrąžinimu iš leidyklų, o didmeninės prekybos veiklą perėmė antrinė bendrovė „Kalbų erdvė“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius