-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lengvosios pramonės ir šaldytų pusgaminių gamintojai dėl Rusijos sankcijų nepanikuoja

Rusijai nutarus, kad nuo rugsėjo užsienio gamintojai nebegalės dalyvauti konkursuose dėl valstybinių užsakymų lengvosios pramonės gaminiams įsigyti, viešoji įstaiga „Versli Lietuva“ mano, kad Lietuvos lengvajai pramonei šie draudimai rimto poveikio neturės, informuoja „Verslo žinios“.
Veltiniai
Veltiniai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Komercijos atašė Rusijoje Remigijus Kabečius sako neturintis duomenų, kad Lietuvos lengvosios pramonės įmonės būtų gavusios Rusijoje valstybinių užsakymų.

„Versli Lietuva“ vyriausiasis analitikas Justas Jurevičius sako, kad Rusija Lietuvos lengvajai pramonei nėra itin svarbi rinka: 2013 metais šioje šalyje buvo realizuota mažiau negu 3 proc. vietinės lengvosios pramonės produkcijos – iš viso 79,5 mln. litų vertės.

Tiesa, palyginti su 2012 metais eksporto vertė į Rusiją paaugo daugiau negu trečdaliu. Daugiausia į Rusiją iš Lietuvos eksportuojama cheminio pluošto, taip pat vatos, veltinių ir verpalų.

Šaldytų kulinarijos pusgaminių gamintojai nepatiria nuostolių 

Lietuvos šaldytų kulinarijos pusgaminių produkcijos gamintojai „Verslo žinioms“ nurodė, kad dėl Rusijos sankcijų nepatiria nuostolių.

Panevėžio „Tavijuta“ į Rusiją neeksportuoja koldūnų ar mėsos pusgaminių, o „Vičiūnų“ įmonių grupė Rusijoje valdo maisto produkcijos gamyklą, todėl draudimai įmonės veiklos netrikdo. „Mes turime fabriką Rusijoje, jame ir toliau gaminame gaminius, skirtus šios šalies rinkai“, – teigia „Vičiūnų“ produktų Rusijos rinkos vadovas Valdemaras Vlasenka.

Kauno šaldytų pusgaminių įmonė „Liūtukas ir Ko“ šiuo metu į Rusiją neveža produkcijos. Anot Kristinos Burinskienės, gamyklos vyriausiosios technologės, dar prieš paskelbtą embargą į Rusiją buvo išvežtos kelios bandomosios šaldytos produkcijos partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius