-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija nori nustatyti papildomą degalų mokestį

Nors Lenkijos biudžeto įplaukos pirmąjį pusmetį, kaip teigiama, viršijo išlaidas, šalies vyriausybė, priešingai negu buvo žadėta prieš rinkimus, pradės svarstyti įstatymo projektą dėl papildomo degalų mokesčio, rašo agentūra „Bloomberg“.
Pirmoji komercinė kelionė į Lenkiją
Pirmoji komercinė kelionė į Lenkiją / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 2 Degalai Lenkija

Įvedus naująjį mokestį, kurį valdančioji partija svarstys trečiadienį, metinės biudžeto įplaukos padidės 5 mlrd. zlotų (1,3 mlrd. JAV dolerių), nurodoma parlamento svetainėje. Partija „Teisė ir teisingumas“, kuri prieš pergalę 2015 metais įvykusiuose rinkimuose žadėjo nedidinti mokesčių, ieško papildomų pajamų šaltinių, nes precedento neturinčios socialinių išlaidų programos ir pirmalaikio išėjimo į pensiją plano išlaidos daro spaudimą valstybės finansams.

Naujasis mokestis bus svarstomas skubos tvarka, nerengiant įprastinių viešųjų konsultacijų.

Pagal įstatymo projektą, dėl planuojamo mokesčio degalų litras pabrangs 0,25 zloto, o įplaukos iš šios rinkliavos bus skirtos vietos kelių tiesimo finansavimui.

Valdančioji partija yra sakiusi, kad ankstesnė vyriausybė, sutelkusi dėmesį į autostradų tiesimą, kuris buvo bendrai finansuotas Europos Sąjungos (ES) lėšomis, nepakankamai rūpinosi vietos kelių tiesimo projektais.

Naujasis mokestis „nebūtinai reiškia, kad klientams degalinėse teks brangiau mokėti už degalus“, pareiškė vyriausybės kontroliuojamas „PKN Orlen“, didžiausias Lenkijos naftos perdirbimo koncernas.

Tačiau pirmaujančių Lenkijos bankų analitikai mano, kad tuo atveju, jeigu naujasis mokestis bus patvirtintas, vartotojų kainų indeksas Lenkijoje padidės 0,3–0,4 procentinio punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius