Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos centrinis bankas prognozuoja: BVP 2015–2017 metais augs po 3,4 proc. per metus

Lenkijos bendrasis vidaus produktas (BVP) 2015–2017 metais augs gana stabiliai ir metinis prieaugis sudarys vidutiniškai 3,4 proc., o infliacija tebebus mažesnė nei oficialiai užsibrėžtas tikslas, rodo naujausia centrinio banko paskelbta ataskaita.
Lenkijos zlotai
Lenkijos zlotai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Zlotas Lenkija

„Atsižvelgiant į laipsnišką, bet nuosaikų atsigavimą euro zonoje, ekonomikos plėtrą didele dalimi skatins augančios vartotojų išlaidos ir vidaus privačiojo sektoriaus investicijos“, – prognozuoja centrinis bankas.

Vartojimas 2015–2017 metais turėtų būti gana stabilus ir turėtų kasmet po truputį didėti. Jį palaikys darbo užmokesčio augimas, taip pat maža infliacija.

Įmonių išlaidos investicijoms turėtų sumažėti, visų pirma dėl silpno augimo euro zonoje ir neapibrėžtumo, susijusio su Rusijos ir Ukrainos konfliktu.

Prognozės pagrįstos prielaida, kad 2015 metų vasario viduryje taikytos centrinio banko bazinės palūkanų normos visu prognozių laikotarpiu nesikeis. Tačiau nuo to laiko centrinis bankas normas jau sumažino 50 bazinių punktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius