-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas: Rusijos draudimas importuoti mėsos gaminus nėra politinis sprendimas

Lenkijos premjeras mano, kad Rusijos draudimas importuoti mėsos gaminus iš Lietuvos ir Lenkijos nėra politinis sprendimas, tačiau jei taip būtų, Donaldas Tuskas mano, jog Europos Sąjunga reaguotų tinkamai. Anot Lenkijos vyriausybės vadovo, pranešimai apie naują embargą iš tikro nėra jokia naujiena, jie susiję su ankstesniu ribojimu dėl afrikinio kiaulių maro.
Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas
Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš nenoriu čia samprotauti ir galvoti, kas ir kaip su ta informacija surišta. (...) Aš nepastebėjau, kad čia jie turi politinę potekstę. Nemanau, kad Rusijos-Ukrainos klausimais Lietuva ar Lenkija išsiskirtų iš kitų ES valstybių, jeigu taip iš tikrųjų būtų, kad Rusija nusprendžia blokuoti mūsų eksportą dėl politinių sumetimų, tuo lengviau bus galima gauti Europos Sąjungos solidarių priemonių – aš tuo įsitikinęs“, – trečiadienį Briuselyje po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi sakė D.Tuskas.

Jis teigė, kad paskelbta informacija nėra jokia naujiena.

„Mes tą informaciją gavom kaip tik tuo momentu, kai kalbėjome su premjeru A.Butkevičiumi, kad atsirado tam tikruose laikraščiuose Rusijos apie tam tikrą embargą, ir aš čia greitai pakalbėjau su ministrais – čia nėra naujos veiklos. Dėl afrikinio kiaulių maro faktiškas embargas kiaulienos produktams funkcionuoja, ir mes čia negalvosim, kiek ši informacija susijusi su politine situacija“, – aiškino D.Tuskas.

Jis teigė, kad bus kalbama su Europos Komisija Lenkijos ir Lietuvos vardu ir bus laukiama veiksmų iš Europos Komisijos, kad net „kalbos nebūtų, jog Rusija galėtų pasirinkti Europos Sąjungos valstybes, iš kurių gali apriboti importą“.

Lietuvos premjeras sakė kalbėjęs su žemės ūkio ministru, tačiau jis kol kas teigė neturintis oficialios informacijos.

„Jeigu stebėti tam tikrą praeitą laikotarpį, tokių informacijų būdavo ir daugiau, bet kaip minėjo kolega, tikrai kooperuosimės ir šituos klausimus spręsime“, – trečiadienį po susitikimo su Lenkijos premjeru spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius