-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynes dėl investicijų laimėjo Akmenė – VMG statys gamyklą

Viena didžiausių Baltijos šalyse medienos bei baldų gamybos grupių – Vakarų medienos grupė (VMG) šiaurės Lietuvoje, Akmenės rajone ketina investuoti 180 mln. eurų – iki 2020 metų ji žada pastatyti naują medžio drožlių gamyklą, o vėliau – ir baldų gamybos įmonę.
Naujoji Akmenė
Naujoji Akmenė / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 2 Akmenė Baldai

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas BNS sako, jog pradžioje čia bus sukurta apie 150, o iš viso – apie 400 naujų darbo vietų.

„Jie planuoja iš pradžių investicijas į baldinių plokščių gamyklą, sukurtų apie 150 darbo vietų. Bendra jų planuojama investicija šiame sklype (Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje – BNS) siektų maždaug 180 mln. eurų iki 2022 metų. Plokščių gamykla turėtų pradėti veikti jau 2020 metų pirmąjį ketvirtį“, – BNS sakė V.Mitrofanovas.

Anot jo, vėliau planuojama pastatyti baldų gamybos įmonę, joje dirbtų dar 250 darbuotojų.

VMG valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas BNS patvirtino, kad grupė ketina investuoti Akmenės rajone, tačiau konkrečių planų kol kas neatskleidė.

„Rytoj (ketvirtadienį – BNS) pasirašysime medienos klasterio sutartį Ūkio ministerijoje, dalį projekto darysime Akmenėje. (...) Svarstydami, kuriam rajone plėstis, pasirinkome tą, kuriame reikia investicijų ir tos gyvybės. (...) Akmenė turi išvystytą ir tinkamą sklypą, tam regionui labiau reikia investicijų, kad atsirastų traukos taškas ir prie jų jungtųsi kitos įmonės“, – BNS sakė S.Paulauskas.

Akmenės mero teigimu, klasterio sutartį ketvirtadienį turėtų pasirašyti VMG, „Freda“, SBA, Kauno technologijos universitetas, Klaipėdos ir Akmenės rajono savivaldybės. Anksčiau skelbta, kad į klasterį Klaipėdos rajone (kartu su Akmene) numatyta investuoti iš viso apie 540 mln. eurų.

VMG vietos naujai gamyklai žvalgėsi ir Visagine, Šauliuose bei Panevėžyje, tačiau galiausiai pasirinko Akmenę. Rašte Visagino savivaldybei (jo kopiją turi BNS) rašoma, kad grupė ieško 40–60 ha teritorijos, kur ji norėtų pastatyti 600 tūkst. kubų metinių pajėgumų medžio drožlių gamyklą ir 200 tūkst. tonų per metus dervų gamybos įmonę.

VMG grupę sudaro pagrindinė bendrovė VMG ir jos antrinės įmonės „Klaipėdos mediena“, „Sakuona“, „Baltijos elektrinių investicijos“ ir „VMG Technics“.

Grupė turi gamyklas Klaipėdos mieste ir rajone, Baltarusijoje.

Didžiąją dalį produkcijos Švedijos „Ikea“ įmonėms parduodanti VMG 2016 metais uždirbo 16,403 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 7,3 proc. daugiau nei 2015 metais (15,289 mln. eurų), jos konsoliduotos pajamos padidėjo 6,1 proc. iki 144,894 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius