Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų dienraštis: „Orlen Lietuvą“ gali pirkti Lietuvos įmonė, už kurios stovi rusų kapitalas

Visos kalbos, kad Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ neparduos naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose, gali būti bevertės. Lenkijos dienraščio „Dziennik Gazeta Prawna“ teigimu, koncernas jau rugsėjį turėtų sulaukti pasiūlymų iš potencialių pirkėjų.
„Mažeikių nafta“
Mažeikių naftos perdirbimo gamykla. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis, viešėdamas Lietuvoje, prezidentę Dalią Grybauskaitę patikino, kad koncernas neparduos gamyklos Mažeikiuose.

Tačiau, anot „Dziennik Gazeta Prawna“, tokios kalbos apstulbino tiek lietuvių, tiek lenkų apžvalgininkus, kurie yra įsitikinę, kad „Orlen Lietuvos“ pardavimas tėra laiko klausimas.

Dienraščio teigimu, Lenkijos prezidento nuomonė gali skirtis nuo Lenkijos vyriausybės nuomonės ir nuo koncerno „PKN Orlen“ ketinimų. Mat koncernas anksčiau rugpjūtį pasamdė tarptautinį investicijų banką „Nomura“ konsultuoti dėl padalinio Mažeikiuose likimo.

Tarp galimų scenarijų esą svarstomas tiek visų „Orlen Lietuvos“ akcijų pardavimas, tiek galimybė jas visas pasilikti.

Beje, „Dziennik Gazeta Prawna“ kalbintas, tačiau neįvardytas šaltinis, abejoja, kad naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose pirkėjai bus rusai. „Pirkėjas, manau, bus Lietuvos įmonė, už kurios „stovės“ rusų kapitalas“, – sakė šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius