Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liberalai užsimojo karpyti lėšas ministerijoms: sutaupyti pinigai – neaišku kam

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo visoms, išskyrus Krašto apsaugos, ministerijoms 5 proc. nurėžti valstybės biudžete numatytus asignavimus. Tai pirmasis toks parlamentarų siūlymas, kuriuo prašoma Vyriausybės numatytus finansus ne padidinti, o sumažinti.
Liberalų sąjūdžio valdyba svarsto situaciją dėl VRK sprendimo ir pavaduotojų atsistatydinimo
Liberalai užsimojo karpyti lėšas ministerijoms: sutaupyti pinigai – neaišku kam / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nors liberalų siūlymas – išskirtinis – Seimo nariai neįvardija, kam tiksliai turėtų būti panaudojamos sutaupytos lėšos.

„Siūlome [...] šias lėšas panaudoti kaip finansines priemones tose srityse, kuriose anksčiau jos nebuvo naudojamos ir kurios sukurtų ilgalaikę, stabilią ir patikimą finansinę grąžą“, – teigia parlamentarai ir priduria sąlygą – asignavimų mažinimas negalėtų būti vykdomas iš lėšų, skirtų ministerijų darbuotojų darbo užmokesčiui.

Registruodami tokį siūlymą Seimo nariai daro prielaidą, kad „valstybė jau yra išnaudojusi savo ekonomikos potencialą, o tolesnė plėtra ir investicijos be ryžtingų pastangų, pertvarkant valstybės valdymą, viešųjų investicijų ir švietimo politiką, nėra įmanomos“.

Anot pasiūlymo autorių, valdymo funkcijas vykdančių institucijų skaičius yra per didelis, o valstybės lėšos panaudojamos ne taip efektyviai.

„Taip yra dėl nepakankamos politikų ir aukštų valstybės pareigūnų kompetencijos, trumpalaikių motyvų dominavimo, pernelyg didelio viešųjų finansų valdytojų skaičiaus ir kitų sisteminių priežasčių“, – tikina pasiūlymo autoriai.

Siūlymą liberalai registravo antradienį. Jį pasirašė šie parlamentarai: Simonas Gentvilas, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Kęstutis Glaveckas, Virgilijus Alekna, Eugenijus Gentvilas, Aušrinė Armonaitė, Ričardas Juška, Jonas Varkalys, Gintaras Vaičekauskas, Jonas Liesys, Juozas Baublys, Gintaras Steponavičius, Vitalijus Gailius.

Parlamentas šį Liberalų sąjūdžio frakcijos narių registruotą siūlymą, kaip ir kitus, kurių šiai dienai Seimo nariai yra registravę 80, svarstys lapkričio 23-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius