Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepą areštuotas „Go Planet Travel“ turtas

Liepos mėnesį įmonėms buvo įregistruoti 944 turto areštai, arba 4 proc. mažiau už šių metų mėnesinį vidurkį. Šiais areštais praėjusį mėnesį buvo apribotas valdymas, naudojimasis ir disponavimas 103 mln. litų turtu (šių metų vidurkis – 102 mln. litų), rodo „Creditinfo“ analizė pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.
Pasaulio gyvūnnai: kupranugaris
Pasaulio gyvūnnai: kupranugaris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liepos mėnesį įmonėms buvo įregistruoti 944 turto areštai, arba 4 proc. mažiau už šių metų mėnesinį vidurkį. Šiais areštais praėjusį mėnesį buvo apribotas valdymas, naudojimasis ir disponavimas 103 mln. litų turtu (šių metų vidurkis – 102 mln. litų),  rodo „Creditinfo“ analizė pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

Daugiausia naujų turto areštų, kaip ir įprasta, įregistruota statybos ir nekilnojamojo turto (NT) veikloje – 273, palyginus su 233 birželį. Naujai įregistruotų turto areštų padaugėjo ir transporto sektoriuje – nuo 119 birželį iki 138 liepą. Mažmeninėje prekyboje naujų apribojimų turtui įregistruota 113, kai ankstesnį mėnesį jų buvo 107.

Turto areštas
Turto areštas

„Statybų ir NT sektoriui būdingi ginčai tarp plėtotojų, užsakovų, rangovų ir subrangovų, taip pat didelė pradelstų įsipareigojimų koncentracija, kas lemia ir dažnus turto areštus. Mažmenininkų dominavimą sąrašuose galima paaiškinti daugiausia tuo, kad prekybininkai sudaro didžiausią įmonių dalį įmonių Lietuvoje“, – sako Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“ vyriausioji kredito rizikos analitikė.

Didžiausias turto areštas birželio mėnesį įregistruotas chemijos pramonės UAB „Bioetan LT“ – 7,5 mln. litų. Įmonės, kuri neteikia ir finansų ataskaitų Registrų centrui, atžvilgiu šiuo metu galioja iš viso 9 turto areštai. Taip pat buvo areštuota statybos UAB „Turtvalda“ 4,6 mln. litų vertės turto. Vieną darbuotoją turinti įmonė taip pat neteikia finansinių ataskaitų. Praėjusį mėnesį 3,6 mln. litų turto areštas įregistruotas bankrutavusiai UAB „Sporto komunikacijos“, kurios paskutinės pateiktos pajamos už 2011 m. siekė 1 mln. litų.

Priklausomai nuo įmonės finansinių rodiklių, turto, turto areštai gali reikšmingai sutrikdyti įmonės atsiskaitymus su kitas kreditoriais, todėl turto areštai turi įtakos nustatant įmonių kredito reitingus.

Turto areštas yra priverstinis nuosavybės teisės į turtą arba pavienių jos sudedamųjų dalių – valdymo, naudojimosi ar disponavimo – laikinas apribojimas. Turto areštu siekiama užtikrinti įrodymus, civilinį ieškinį, galimą turto konfiskavimą, taip pat baudų ir nesumokėtų įmokų išieškojimą, kreditorių reikalavimų patenkinimą, kitų reikalavimų ir įsipareigojimų įvykdymą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius