Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepos mėnesį – nulinė infliacija

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., užfiksuota nulinė infliacija. Šiais metais antrą mėnesį iš eilės fiksuojama nulinė infliacija.
Skaičiai
Skaičiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
2010 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,2 procento pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 0,8 – poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos ir 4 procentais atpigę drabužiai ir avalynė, 0,5 procento – būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos.

Vartojimo paslaugų kainos per minėtąjį laikotarpį padidėjo 0,4 procento, prekių kainos sumažėjo 0,1 procento.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 17,9 procento pabrangusios gamtinės dujos, 11,7 – kietasis kuras, 4,4 – būsto nuomos mokesčiai. Elektra atpigo 0,9 procento.

Poilsio ir kultūros prekių ir paslaugų kainų padidėjimą lėmė 5,6 procento pabrangusios atostogų išvykos. Gėlės atpigo 1,1 procento, sporto prekės – 4 procentais, vaizdo aparatūra – 0,6 procento.

Drabužių ir avalynės mėnesiniam kainų pokyčiui įtaką darė dėl nuolaidų 4,4 procento sumažėjusios drabužių ir 3,6 procento – avalynės kainos. Audiniai drabužiams atpigo 0,5 procento, drabužių valymo, taisymo ir nuomos paslaugos pabrango 0,3 procento.

Būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekių ir paslaugų kainų sumažėjimą lėmė 2,9 procento atpigusios namų ūkio valymo ir priežiūros priemonės, 1,6 – šaldytuvai ir šaldymo įrenginiai, 0,9 – stiklo dirbiniai, stalo reikmenys ir namų ūkio rykai, 0,6 – skalbimo ir plovimo mašinos, 2,5 procento – sodo įrankiai. Valymo prietaisai pabrango 3,3 procento, patalynė – 0,7 procento.

Iš kitų prekių ir paslaugų, turėjusių įtakos bendrajam vartotojų kainų pokyčiui, galima paminėti 10,8 procento pabrangusius citrusų vaisius, 0,7 – pieną ir jo produktus, sūrį, 7,4 – keleivinio oro transporto paslaugas, 1,6 – kavą, 2,7 – sanatorijų paslaugas ir 3,4 procento atpigusias daržoves ir bulves, 0,8 – duoną ir kitus kepimo gaminius, 6,6 – bananus, 0,6 – judriojo telefono ryšio paslaugas, 1,8 – nenaujus lengvuosius automobilius, 2,2 procento – kiaušinius.

2010 m. liepos mėn. metinė (2010 m. liepos mėn., palyginti su 2009 m. liepos mėn.) infliacija sudarė 1,9 procento. Metinį kainų padidėjimą lėmė 11,9 procento pabrangę alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, 7,1 – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 6,3 – transporto prekės ir paslaugos ir 5,1 procento atpigę drabužiai ir avalynė, 5 procentais – ryšių prekės ir paslaugos, 2,5 procento  – poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos.

Prekės per metus pabrango 2,8 procento, paslaugos atpigo 0,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius