Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva EBPO atvirų duomenų tyrime – rekordinėje 10-oje vietoje

Šių metų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) atvirų duomenų tyrime (angl. OUR data Index) Lietuva užima 10-ąją vietą tarp EBPO valstybių.
BNS nuotr.
Kompiuteris

Nuo 2019 metų Lietuva iš 32 vietos pakilo per 22 pozicijas. Lietuva kartu su Pietų Korėja, Prancūzija, Lenkija, Estija, Ispanija, Airija, Slovėnija, Danija ir Švedija priskiriama aukščiausiai vertinamai atvirų duomenų kategorijai, rodo EBPO indeksas, kurį skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Visose vertinamose kategorijose viršijome EBPO nustatytą vidurkį. Tai rodo mūsų šalies visapusišką požiūrį į atvirų duomenų iniciatyvas, kurios ateityje kurs dar didesnę pridėtinę vertę“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Tyrimas apėmė duomenų prieinamumą, prieigą prie jų ir Vyriausybės paramą pakartotiniam duomenų naudojimui.

EBPO atvirų duomenų indeksas matuojamas nuo 2015 metų. Šiemet vertintos 36 EBPO šalys ir 4 valstybės, stojančiosios į šią organizaciją.

Lietuva šiemet įvertinta ir kasmetiniame Europos duomenų portalo tyrime – pakilo šešiomis pozicijomis ir užėmė rekordinę 7-ąją vietą tarp 35 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius