Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva iš 1,5 mlrd. eurų gautų paskolų kol kas paėmė tik 50 mln. eurų

Lietuva, iš tarptautinių bankų pastarosiomis dienomis gavusi 1,5 mlrd. eurų paskolų, jas ketina panaudoti balandžio ir gegužės mėnesiais, priklausomai nuo poreikio.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų ministerijos duomenimis, antradienį paimta 50 mln. eurų iš Europos Tarybos vystymo banko (ETVB) suteiktos 400 mln. eurų paskolos, o kitą savaitę ketinama išimti dar 200 mln. eurų iš Šiaurės investicijų banko (ŠIB) suteiktos 400 mln. eurų paskolos.

„Šiuo metu valstybės iždo likvidumas yra užtikrintas. Atsižvelgiant į Vyriausybės patvirtintą ekonomikos skatinimo ir koronaviruso pasekmių mažinimo priemonių planą, artimiausiu metu valstybės piniginių išteklių srautų disbalansas bus didesnis negu buvo prognozuojamas 2019-ųjų rudenį, todėl bus ir didesnis skolintų lėšų poreikis“, – BNS nurodė Finansų ministerija.

Jos teigimu, paskolų lėšos bus naudojamos valstybės biudžeto bendrosioms išlaidoms – jos apima tiek koronaviruso plitimo pasekmių mažinimo ir ekonomikos skatino priemones, tiek 2014–2020 metų Europos Sąjungos projektų Lietuvoje bendrąjį finansavimą.

Pirmadienį pranešta, kad Europos investicijų bankas (EIB) Lietuvai skolina 700 mln. eurų, o ŠIB ir ETVB – po 400 mln. eurų.

Vyriausybė kovo viduryje patvirtino Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, kuriame, siekiant užtikrinti valstybės iždo likvidumą, numatyta Vyriausybei skolintis papildomai 5 mlrd. eurų.

Kovo 17 dieną Seimas padidino Vyriausybės grynojo skolinių įsipareigojimų pokyčio limitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius