TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuva išlaiko ekonomikos augimo tempus

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį susitiko su į Lietuvą atvykusiu Europos Komisijos (EK) Pirmininko pavaduotoju, atsakingu už euro ir socialinio dialogo klausimus, Valdžiu Dombrovskiu.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susitikime aptarta ekonominė situacija Lietuvoje ir kitose euro zonos valstybėse, Europos strateginių investicijų fondo klausimas, EK rekomendacijos Lietuvai ir ekonomikos augimo prognozės.

Lietuva išlaiko ekonomikos augimo tempus ir toliau lieka įsipareigojusi laikytis fiskalinės drausmės.

„Nepaisant Rusijos sankcijų ir gynybos biudžeto padidinimo, Lietuva išlaiko ekonomikos augimo tempus ir toliau lieka įsipareigojusi laikytis fiskalinės drausmės. Jaučiame narystės euro zonoje naudą. Bendra Europos valiuta padeda Lietuvos ekonomikai atsilaikyti prieš išorinius iššūkius – Lietuvoje išliko teigiamas augimas, šalies skolinimosi kaina rinkoje neišaugo“, – teigė premjeras.

Susitikime aptariant Europos strateginių investicijų fondo klausimą, Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad šis finansinių instrumentų mechanizmas Lietuvai yra labai svarbus.

„Tikimės, jog tai padės dar labiau paskatinti ekonomikos augimą, finansuojant platesnį ratą strategiškai svarbių projektų, o ypač – energetinės srities“, – sakė Ministras Pirmininkas.

EK vicepirmininkas V. Dombrovskis pristatė Komisijos rekomendacijas valstybėms narėms ir konkrečiai Lietuvai. Lietuvai pateiktos rekomendacijos – viešųjų finansų, socialinės apsaugos ir darbo, švietimo srityse. 

„Europos Komisija kaip vieną rekomendacijų patiekė būtinybę spręsti klausimą dėl darbingo amžiaus žmonių mažėjimo, o taip pat gerinti švietimo atitiktį darbo rinkos poreikiams. Vyriausybės patvirtintas socialinio modelio projektų paketas kaip tik padėtų ateityje įgyvendinti Europos Komisijos rekomendacijas, nes, daugėjant darbo vietų skaičiui, darbingo amžiaus žmonės liktų dirbti Lietuvoje, o ne išvyktų į užsienį. Kalbant apie švietimo atitiktį, šį klausimą Vyriausybė jau sprendžia, studijos vykdomos pagal valstybės užsakymą, siekiant pritraukti jaunuolius studijuoti tokias specialybes, kurios šiuo metu ar ateityje bus paklausiausios“, – sako premjeras.
 

Metinis bendrojo vidaus produkto augimas 2015 metais prognozuojamas 1,8 proc. Europos Sąjungoje ir 1,5 proc. euro zonoje, tuo tarpu konkrečiai Lietuvoje – 2,8 proc.

Susitikime taip pat aptartos Europos Komisijos ekonomikos augimo pavasario prognozės. Metinis bendrojo vidaus produkto augimas 2015 metais prognozuojamas 1,8 proc. Europos Sąjungoje ir 1,5 proc. euro zonoje, tuo tarpu konkrečiai Lietuvoje – 2,8 proc.

Susitikimo dalyviai pasidžiaugė, jog šios prognozės atrodo optimistiškesnės, matomas laipsniškas ekonomikos atsigavimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius