Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuva neišvengs naujo išlaidų karpymo, arba aukos konvergencijos programą

Finansų ministerijai mažinant kitų metų bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo prognozę, valstybės finansai artėja prie ribos, kai tikslui mažinti fiskalinį deficitą ir laikytis konvergencijos įsipareigojimų – reikės papildomų struktūrinių pokyčių, rašo „Verslo žinios“.
Kodėl tuštėja piniginė?
Lietuva neišvengs išlaidų karpymo. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Finansai

„Danske“ banko analitikė Violeta Klyvienė abejoja, ar ekonomikos augimo ir infliacijos pakaks sumažinti struktūrinį deficitą.

„Visų prima prisiminkime, kad augimas 2013 metais vargu ar labai paspartės. Dauguma analitikų, taip pat ir aš, manome, kad augimas geriausiu atveju sieks 3,5 procento, o tokio augimo vargu ar užteks struktūrinį deficitą sumažinti be papildomų konsolidavimo priemonių“, – sakė V.Klyvienė.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė, kad pagal išlaidas drausminantį Fiskalinės drausmės įstatymą išlaidos kitąmet gali augti apie 1,9 proc., palyginti su patvirtintomis šiemet.

Anot finansų ministrės, iki tos ribos reikia sutalpinti tokias būtinas išlaidas kaip palūkanas už paskolas, įmokas į ES biudžetą ir pirmininkavimo ES poreikius.

Atnaujintose Finansų ministerijos prognozėse teigiama, kad Lietuvos BVP 2013 metais augs 3 proc., arba 0,7 proc. punkto mažiau nei prognozuota pavasarį.

Planai sumažinti finansų deficitą 2013 metais po patikslintų prognozių taip pat kuklesni – tikslą fiskalini deficitą kitąmet sumažinti iki 2 proc. BVP pakeitė 2,5 proc. BVP rodiklis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius