Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva – pirma Pasaulio ekonomikos forumo besivystančių šalių indekse

Pasaulio ekonomikos forumas pirmadienį paskelbė „Integracinio augimo ir vystymosi ataskaitą 2017”. Jame Lietuva įvertinta geriausiai tarp besivystančio pasaulio valstybių.
Apglėbtas šalčio Vilnius paskendo besileidžiančios saulės spinduliuose
Lietuva – pirma Pasaulio ekonomikos forumo besivystančių šalių indekse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ataskaitoje apžvelgiamos 103 išsivysčiusios ir besivystančios valstybės. Pasaulio ekonomikos forumo analitikai teigia, kad daug valstybių turi dar neišnaudoto potencialo ekonomikos augimui, socialinio teisingumo kūrimui. Tačiau tam prireiks pakeisti požiūrį į struktūrines reformas, rašoma ataskaitoje.

Naujame Pasaulio banko sudarytame integracinio vystymosi indekse Lietuva, Latvija, taip pat Lenkija yra priskiriamos besivystančių pasaulio valstybių grupei ir sąraše, kuriame iš viso yra 79 valstybės, atrodo gana gerai – Lietuva yra pirmoji sąraše, Latvija užima 7, o Lenkija – 4 vietą. Tuo metu Estija įtraukta į išsivysčiusių šalių sąrašą ir jame užima 22 vietą.

Reitingas
Reitingas

Besivystančių valstybių sąraše po Lietuvos rikiuojasi Azerbaidžanas, Vengrija, Latvija, Rumunija, Urugvajus, Lenkija, Panama, Kosta Rika, Čilė. Didžioji kaimynė Rusija sąraše – 13.

Tarp išsivysčiusių šalių geriausiai yra vertinamos Norvegija, Liuksemburgas ir Šveicarija, į dešimtuką taip pat patenka Islandija, Danija, Švedija, Nyderlandai, Australija, Naujoji Zelandija, Austrija. Estija, kaip minėta, – 22.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius